Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Adria Dental Group kupio još dvije klinike u Hrvatskoj i Sloveniji

14. Svibanj 2024.
dr. Frankić i dr. Kovačič 

Adria Dental Group (ADG), najveća dentalna grupacija u srednjoj i jugoistočnoj Europi, nastavila je širenje u regiji novim investicijama na hrvatskom i slovenskom tržištu. Nove članice ADG-a su Implant centar Frankić iz Splita te Centar za estetsku i lasersku stomatologiju, implantologiju i stomatološku protetiku dr. Kovačič iz Ljubljane. 

Implant Centar Frankić druga je poliklinika na splitskom području u koju je grupa investirala, nakon poliklinike Salona Dental, čime je Adria Dental Group dodatno utvrdila lidersku poziciju u Dalmaciji. Implant Centar Frankić u svojim novouređenim prostorima imaju četiri suvremeno opremljene stomatološke ordinacije te vlastiti zubotehnički laboratorij.  

- Suvremena tehnologija i materijali visoke kvalitete omogućavaju nam da svojim pacijentima ponudimo brzu i kvalitetnu njegu, individualni pristup, profesionalnu brigu o pacijentima te vrhunsku uslugu na svim područjima dentalne medicine. Pridruživanjem najvećoj grupaciji u ovom dijelu Europe, nastavit ćemo pratiti napredak znanosti i tehnologije na najvišoj razini, što je ključno za vrhunsku uslugu, ali i za naše zaposlenike - rekao je osnivač Ante Frankić, dr. med. dent.  

Adria Dental Group realizirala je svoje drugo ulaganje i na slovenskom tržištu u Centar za  estetsku i lasersku stomatologiju, implantologiju i stomatološku protetiku dr. Kovačič, kliniku specijaliziranu za estetsku i lasersku stomatologiju, implantologiju i vrhunsku protetiku, koja se odlikuje dugom tradicijom i prepoznatljivošću na slovenskom tržištu.  

- Naš stomatološki centar postoji već više od 50 godina, što pokazuje iznimnu predanost poslu cijelog našeg tima i praćenju najnovijih trendova u dentalnom sektoru. Pridruživanje najvećoj dentalnoj grupaciji u regiji dodatno će ojačati našu poziciju na tržištu te će omogućiti dodatna ulaganja u opremu i edukaciju djelatnika. Ostajemo ambiciozni u podizanju standardu dentalne usluge u Sloveniji jer jedino na taj način možemo nastaviti graditi svoju tradiciju - rekao je osnivač Andrej Kovačič, dr.med.dent. 

Vizija Adria Dental Group je objediniti najbolje dentalne poliklinike Adria regije na zajedničkim, vrhunskim standardima poslovanja s ciljem unapređivanja dentalne usluge u cijeloj regiji. 

- Naša mreža dentalnih klinika obuhvaća sve dijelove Hrvatske i Sloveniju, što je važno jer pacijenti na tom cijelom području, u bilo kojoj od klinika unutar ADG mreže, mogu dobiti jednaku kvalitetu bilo koje dentalne usluge na najvišoj razini. Najviši standard usluge i dostupnost su najveće prednosti ADG mreže na tržištu, što prepoznaju pacijenti naših klinika, ali i vlasnici dentalnih klinika. Nastavljamo ambiciozno rasti, kako organski tako i novim investicijama u Adria regiji - rekao je Gordan Muškić, predsjednik Uprave Adria Dental Group. 

Adria Dental Group broji više od 600 zaposlenih, a čine ju Arena Dental, Salona Dental, Rident, Dentum, Fiziodent, Dentex, Dragaš Dental Design i Implant Centar Frankić u Hrvatskoj te Primadent i dr. Kovačič u Sloveniji. Kroz klinike i laboratorije godišnje prođe više od 45.000 pacijenata, uz uspješno realiziranih više od 220.000 različitih zahvata. 

26. svibanj 2024 22:21