Kripto
StoryEditor

Coinbase izvijestio o tromjesečnoj dobiti od 1,6 milijardi dolara

03. Svibanj 2024.
Coinbase aplikacija

Vodeća američka kripto mjenjačnica Coinbase priopćila je u četvrtak da su prihodi tvrtke skočili na 1,6 milijardi dolara u prvom tromjesečju ove godine jer se prihod od transakcija udvostručio u odnosu na prethodna tri mjeseca.

Prihodi Coinbasea u prvom tromjesečju znatno su porasli u usporedbi sa 772 milijuna dolara u istom razdoblju prošle godine, pri čemu je neto prihod od 1,6 milijardi dolara premašio očekivanja analitičara od 1,3 milijarde dolara. Tvrtka sa sjedištem u San Franciscu također je izvijestila o zaradi od 4,40 dolara po dionici, što je znatno iznad očekivanja Wall Streeta od 0,90 dolara.

Prihod od transakcija Coinbasea skočio je na 1,1 milijardu dolara u prvom tromjesečju sa 374 milijuna dolara prije godinu dana, udvostručivši prihod od transakcija od 523 milijuna dolara u četvrtom kvartalu prošle godine.

Coinbase je u pismu dioničarima naveo da je platforma vidjela revitaliziranu aktivnost trgovanja među klijentima stečenim prije 2023. godine uz rast novih korisnika, uključujući institucionalne trgovce.

Coinbase je prošle godine u posljednjem tromjesečju izvijestio o dobiti od 273,4 milijuna dolara, u usporedbi s gubitkom od 557 milijuna dolara u istom tromjesečju 2022. Prije godinu dana tvrtka je objavila tromjesečni gubitak od 79 milijuna dolara jer su kripto tržišta posustajala zbog posljedica FTX-a.

Kripto mjenjačnica je u veljači priopćila da je ojačala svoju bilancu smanjenjem duga za 413 milijuna dolara, a njezino poslovanje omogućavanja korisnicima da zarade kamate na svoj USDC stablecoin pomoglo je tvrtki da ostvari veće dobitke.

Zanimanje za stablecoin usluge burze poraslo je i ove godine. Coinbase je rekao da je prihod od kripto proizvoda porastao 15 posto u ovom kvartalu u odnosu na prošli na 197 milijuna dolara. Dodao je u svom pismu dioničarima da je USDC najbrže rastući stablecoin u 2024.

Rast cijena kriptovaluta nakon siječanjskog odobrenja 11 spot bitcoin ETF-ova također je pomogao Coinbaseu da zaradi novac. Cijena bitcoina porasla je ove godine i u ožujku je dotaknula novi rekord od 73.747 dolara. Na početku godine trgovalo se za nešto više od 44 tisuće dolara.

Coinbase se udružio s većinom velikih upravitelja imovinom koji su pokrenuli bitcoin ETF, pružajući usluge skrbništva. Zapravo, Coinbase je rekao da su odobrenja ETF-ova otključala zamašnjak angažmana kupaca kroz robusniji paket proizvoda.

Dionice Coinbasea porasle su u četvrtak 8 posto na 230 dolara po dionici, pokazuju podaci Nasdaqa. No cijena dionice tvrtke pala je u trgovanju nakon radnog vremena na oko 224 dolara po dionici nakon objave dobiti tvrtke.

08. svibanj 2024 13:48