Konferencije i edukacije
StoryEditor

ESG: Kako osigurati održivo poslovanje?

15. Svibanj 2024.
ESG konferencija Lider

Što je ESG izvještavanje i zašto je ono jedno od ključnih sredstava za donošenje ispravnih financijskih odluka za kompanije? Što nalaže EU direktiva o održivom korporativnom upravljanju i izvještavanju (CSRD)? Što je CBAM – EU mehanizam za ugljičnu prilagodbu na granicama i kako osigurati usklađenost opskrbnog lanca?  Kako se tvrtke i financijske institucije mogu pripremiti za nefinancijsko izvještavanje, kada ono i za koga postaje zakonska obveza i što uključuje?

Na ova, ali i brojna druga pitanja naši panelisti i predavači pokušat će odgovoriti na konferenciji ESG – Održiva budućnost koja će se 23. svibnja održati u zagrebačkom Sheratonu. Pa koga to možete čuti na Liderovoj trećoj konferenciji o ESG-u?

Nakon uvodnog govora ravnateljice Uprave za gospodarstvo i financijski sustav u Ministarstvu financija Ane Zorić, prvo će predavanje, o izmjenama zakona i novitetima koje donosi Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti (CSRD), održati predsjednik Hanfe Ante Žigman.

Pomoćnik ravnatelja Carinske uprave Bosiljko Zlopaša dati će odgovor na pitanje kako osigurati usklađenosti opskrbnog lanca zahvaljujući EU Mehanizmu za ugljičnu prilagodbu na granicama (CBAM), a nakon Zlopaše o promjenama koje donosi Direktiva o dužnoj pažnji za održivo poslovanje (CSDDD) govorit će direktorica ESG-a u Mazarsu Vali Marszalek.

O ‘E‘ segmentu u ESG-u predavat će viša menadžerica u Odjelu upravljanja rizicima u Deloitteu Karla Grgić Totić i to konkretno o temi greenwashinga, nakon čega vas, čeka panel u kojem će raspravljati pomoćnik ravnatelja Carinske uprave Bosiljko Zlopaša, voditeljica poslovnog razvoja pri Uredu za strategiju, razvoj i korisničko iskustvo u Hrvatskoj pošti Ivana Filipović,  direktorica korporativnih komunikacija u Dukatu Elena Wolsperger Dolezil te Aleksandra Čilić, načelnica Sektora za zaštitu okoliša u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nadalje, prezentaciju o platformi za izračun klimatskih i okolišnih rizika te njihov utjecaj na imovinu i djelatnost održat će Martina Rupčić, savjetnica za održivo poslovanje u ATD Solucijama.

U drugom dijelu konferencije posvetit ćemo se ‘S‘ i ‘G‘ segmentu ESG-a pa će predavanje o ‘S‘, odnosno društvenim kriterijima održati osnivačica i direktorica Spona Codea Diana Kobas Dešković nakon čega slijedi panel u kojem će, s moderatoricom Gordanom Gelenčer, razgovarati zamjenica voditeljice predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Andrea Čović Vidović, direktor prodaje u Eccos inženjeringu Ivan Bilać i Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner u SELECTIU.

O ‘G‘ segmentu će predavati redovita profesorica s Katedre za poslovno pravo na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Hana Horak, a nakon njezinog predavanja slijedi posljednji panel u kojem će, s moderatoricom Antonijom Zorić iz ATD Solucija, razgovarati član Uprave Končara Miki Huljić, članica Uprave PBZ-a Vedrana Jelušić Kašić, direktor Hroka Viktor Pavlinić i voditeljica održivog poslovanja u Cemexu Merica Pletikosić.

Na kraju, konferencija ne može proći bez praktičnih savjeta za početak pa su, o svom iskustvu uvođenja ESG smjernica u poslovanje, Matija Šoštarić i Iva Vrankić iz Apsolona pripremili kratku radionicu za sve sudionike ove konferencije.

Broj mjesta za ESG konferenciju je ograničen, zato požurite s prijavom!

08. lipanj 2024 21:43