Kripto
StoryEditor

Kripto je glavno izborno pitanje u SAD-u za 20 posto glasača

13. Svibanj 2024.

Kripto se pojavljuje kao vruća tema na predsjedničkim izborima u SAD-u ove godine, a mnogi birači jedva čekaju čuti kako će njihovi kandidati pričati o toj klasi imovine. Prema istraživanju Digital Currency Groupa (DCG) na 1201 registriranom glasaču provedenom prošlog mjeseca, otprilike jedan od pet birača smatra kriptovalute glavnim pitanjem na izborima 2024. godine.

Otprilike 40 posto glasača reklo je da žele da njihovi kandidati više govore o kriptu, a većina ispitanika se složila da je kripto regulativi potrebna revizija. Zanimanje postoji iako je samo 14 posto glasača reklo da su izloženi kriptovalutama, a 69 posto je reklo da još ne osjećaju da su upoznati s klasom imovine.

– Većina birača ne vjeruje da će izabrani dužnosnici razumjeti inovativnu tehnologiju poput kripta, a više od polovice zabrinuto je zbog toga što kreatori politike guše inovacije prekomjernom regulacijom – navodi se u izvješću DCG-a.

Kreatori politike trenutno su u dvostranačkoj političkoj borbi oko kripta. Demokrati žele stroga pravila industrije kako bi zaštitili potrošače poput onih u postojećem bankarskom sustavu. Nasuprot tome, republikanci traže zakone kreirane po mjeri s blagim naglaskom kako bi izbjegli tjeranje industrije u inozemstvo.

Republikanski kandidat Donald Trump nedavno je podržao kripto industriju, unatoč tome što je u prošlosti zauzeo čvrst stav protiv bitcoina.

Republikanci su prošli tjedan usvojili rezoluciju u Kongresu kojom se poništava SAB 121, dio računovodstvenih smjernica koje podupire Bijela kuća predvođena demokratima, a koji sprječava banke da pružaju usluge skrbništva nad kripto imovinom.

Istraživanje DCG-a spominje da je 50 posto ispitanika reklo da bi vjerojatnije kupili kriptovalute da ih nudi etablirana, regulirana tvrtka.

Ispitanici u anketi uključivali su glasače u Michiganu, Nevadi, Ohiou, Montani, Pennsylvaniji i Arizoni.

09. lipanj 2024 06:56