Ukratko
StoryEditor

Traži se osam mladih STEM talenata za početak karijere kroz A1 Start program

07. Svibanj 2024.

Mladi STEM talenti koji traže prvo stalno zaposlenje u struci kako bi svoje fakultetsko znanje primijenili u praksi, imaju priliku postati dio četvrte generacije A1 Start programa i započeti svoju karijeru u A1 Hrvatska.

A1 Start namijenjen je apsolventima, diplomantima i onima koji su završili fakultet u zadnjih 12 mjeseci, iz područja STEM-a ili društvenih znanosti, a očekuju strukturirano uvođenje u svoj prvi posao te podršku poslodavca u ostvarenju punog potencijala i pripremu za daljnji razvoj karijere.

A1 Hrvatska traži osam mladih talenata, A1 Startovaca za pojačanje u područjima Data Science, Data Analytics, ICT, Strategy & Business Transformation i Finance & Purchasing, a prijave traju do 2. lipnja.

Ulaskom u A1 Start program polaznici dobivaju stalno zaposlenje na neodređeno i to na puno radno vrijeme, uz brojne benefite. Osim toga, tijekom prvih godinu dana rada u kompaniji očekuje ih podrška iskusnih mentora i timova, plan edukacije prilagođen njihovim potrebama te jasno definirani ciljevi i razvojni plan koji ih priprema za nastavak karijere u A1.

- Svakako bih preporučila A1 Start program kao prvu stepenicu u karijeri jer na jedinstven način omogućuje da se znanje stečeno na studiju primijeni na raznovrsnim i zanimljivim projektima iz područja IT industrije. Velika prednost programa su podrška mentora i brojne edukacije što znatno olakšava proces prilagodbe nakon dolaska sa studija te omogućuje dugoročni profesionalni razvoj u A1 Hrvatska - komentirala je Maja Klepo, mlađa podatkovna znanstvenica koja se prošle godine nakon diplomiranja na FER-u kroz A1 Start zaposlila u Centru izvrsnosti za umjetnu inteligenciju i podatke u A1 Hrvatska.

A1 Startovci ne moraju imati prethodno radno iskustvo, od njih se jedino očekuje afinitet prema novim tehnologijama te želja za kontinuiranim razvijanjem vlastitih znanja i vještina. Važno je da pokazuju proaktivnost, inicijativu i otvorenost radu u timovima.

- Ulaganje u mlade talente temelj je našeg kontinuiranog razvoja i inovativnosti, i zato nam je drago da već četvrtu godinu provodimo A1 Start program, koji je dosad iznjedrio brojne talente u našem timu. Prvi koraci u A1 prilika su im da svoja akademska znanja primijene u stvarnim, inovativnim projektima te tako profesionalno rastu i razvijaju svoje vještine uz primjenu najnaprednijih digitalnih tehnologija. Mlade kolege iz STEM područja svojim će znanjima ojačati naše timove i svježim idejama pridonijeti novim pogledima na poslovne izazove. Povezivanjem s novom generacijom talenata nastavljamo promicati kulturu kontinuiranog učenja, s ciljem da nove kolege aktivno sudjeluju u oblikovanju digitalne budućnosti - izjavio je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije A1 Hrvatska.

Natječaj za A1 Start otvoren je do 2. lipnja, do kada zainteresirani kandidati trebaju ispuniti kratku formu za prijavu te priložiti svoj životopis i motivacijsko pismo, navodeći i tim u kojem bi željeli raditi. Nakon toga slijedi selekcijski proces, a A1 Startovci će s radom započeti 1. listopada. Prijave za A1 Start program podnose se putem linka

A1 Hrvatska ove se godine našla na prvom mjestu najpoželjnijih poslodavca u ICT i telco sektoru u Hrvatskoj prema nezavisnom nacionalnom istraživanju ‘Poslodavac prvog izbora‘ koje se provodi tijekom cijele godine na portalu MojPosao. Dobri međuljudski odnosi i ugodna radna atmosfera, sigurnost radnog mjesta, dobar tretman od strane nadređenih te prilika za razvoj i napredovanje najvažnije su stavke koje čine tvrtke u istraživanju najpoželjnijima.

12. svibanj 2024 14:30