Život
StoryEditor

FRIGO-VE uz 20. obljetnicu poslovanja predstavio prvi broj časopisa ‘Prava klima‘

17. Svibanj 2024.
Riječki gradonačelnik Marko Filipović i vlasnik tvrtke FRIGO-VE Ivan Vergilas

Danas su energetska učinkovitost i očuvanje okoliša postali imperativ, pa tehnologija dizalica topline predstavlja revolucionarno rješenje za grijanje i hlađenje, napisao je glavni urednik Ivan Vergilas u uvodniku prvog broja novog časopisa ‘Prava klima‘, u kojem su dizalice topline središnja tema.

Časopis je predstavljen na obilježavanju dvadesete godine poslovanja tvrtke FRIGO-VE, koja je i izdavač. – Odlučili smo se na pokretanje poslovnog časopisa za inovativni pametni dom budućnosti u uređivanju stambenih i poslovnih prostora, koji bi obuhvatio i šire područje od samog djelovanja tvrtke – objasnio je Vergilas, koji je osnivač i direktor tvrtke.

FRIGO-VE sa sjedištem u riječkoj poslovnoj zoni Marinići, te uredom i izložbenim salonom u zagrebačkom naselju Buzin među vodećima je za distribuciju i servis renomiranih svjetskih prizvođača klimatizacijske opreme i sustava, i generalni je uvoznik branda Hitachi Cooling & Heating kao. Osnovan je 2004. kao obrt za ugradnju i servis klimatizacijskih uređaja, a ubrzo širi spektar usluga na površinsko grijanje i hlađenje, te grijanje i hlađenje bazena, dijamantno bušenje i servis. Stano se razvija, i od 2016. posluje kao tvrtka.

FRIGO-VE osim razvijanja svog poslovanja surađuje s lokalnim strukovnim srednjim školama. Tako je 2020. započela suradnja s Tehničkom školom Karlovac na EU projektu „STRuKA i TI“ putem kojeg se vrši izobrazba profesora, kao i prekvalifikacija postojećih djelatnika u podsektoru strojarstva. U isto vrijeme je u sjedištu tvrtke uređen Edukativni centar za potrebe uspješne suradnje sa Elektroindustrijskom i obrtničkom školom iz Rijeke.

Na dvije adrese ima 45 zaposlenih stručnjaka, a i dalje se širi. U sklopu sjedišta u Rijeci nalazi se veliki prostor s prikazanim najnovijim sistemima podnog i zidnog grijanja, u sklopu EU projekata koriste se poticaji za digitalizaciju i fotonaponske elektrane, a putem webshopa razvijaju se i razne platforme za bolju komunikaciju s partnerima i kupcima.

Planovi u budućnosti obuhvaćaju prilagođavanje prostora digitalizaciji poslovanja. Velika pažnja posvetit će se energetskoj učinkovitosti, obnovljivim izvorima koji uključuju niskotemperaturna grijanja, fotonaponske sustave, proizvodnji solarnih panela, sve traženijih punionica za automobile, a radi se i na još reprezentativnijem uređivanju izložbenog prostora.

Časopis nije strogo vezan uz područje poslovanja tvrtke, već na 52 stranice obuhvaća širu paletu tema. Uz danas sve veću brigu o ekologiji i proizvodnji energije putem Sunca, vjetra i hidroenergije, teme časopisa se dotiču kvalitetnog školstva i inovacija koje su neophodne za razvoj gospodarstva. Čitateljima će biti zanimljive priče o većim i uspješnim projektima klimatizacija u Hrvatskoj, ali i o velikoj, uspješnoj tvrtki koja izvodi najsloženije projekte ugradnje klime u dalekoj Australiji. Kolumne iz različitih sfera pišu stručnjaci u svom području.

U planu je dalnji razvoj, ali i diverzifikacija poslovanja. Za vrijeme proslave 20. rođendana tvrtke i promocije časopisa već su ekskluzivno predstavljena pića buduće male destilerije VERGILAS CRAFT DESTILLERY - whisky, rum, vodka, teranino i tri vrste gina.

09. lipanj 2024 14:27