Lider invest
StoryEditor

Lider invest: Kako unaprijediti investicijsku klimu u Osječko-baranjskoj županiji?

13. Svibanj 2024.
Lider invest Osijek

Nakon travanjskog foruma u Karlovcu Lider invest nastavlja svoj put u Osijek gdje će na Ekonomskom fakultetu (EFOS) biti predstavljene neke od najboljih investicija iz istočnog dijela Hrvatske. Forum u organizaciji poslovnog tjednika Lider održat će se 16. svibnja u 11 sati, a osim investicija bit će govora i o uvjetima njihovog financiranja te o gospodarskom okruženju.

Glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović predstavit će projekt koji se provodi od 2016. obilaskom hrvatskih regija i održavanjem investicijskih mini foruma. Na taj način nastojimo poduzetnicima pružiti potrebne informacije o investicijskoj klimi, inicijativama jedinica lokalne samouprave, mogućnostima i izvorima financiranja te otvaramo raspravu o dosad pokrenutim projektima.

Potom će uslijediti pozdravni govor dekana EFOS-a Borisa Crnkovića, kao i zamjenice osječkog gradonačelnika Jasenke Crnković koja će forum svečano otvoriti.

U nastavku slijede dvije prezentacije. Prva na temu ‘Financijski instrumenti za poduzetnike‘ našeg partnera na projektu iz HAMAG-BICRO-a koju će održati Ivica Sabo, voditelj ispostave u Osječko-baranjskoj županiji te prezentacija prof. dr. sc. Đule Borozan na temu ‘Makroekonomsko okruženje: Snalaženje u uvjetima rastućih globalnih rizika i neizvjesnosti‘.

Vrhunac foruma bit će panel rasprava s temom ‘Kako unaprijediti investicijsku klimu u Osječko-baranjskoj županiji‘ na kojoj će sudjelovati: Ivana Katavić Milardović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ-e, Boris Čagalj, voditelj Područnog ureda Osijek Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Nikola Velicki, osnivač i izvršni direktor u RABO-u, Kornelija Zvečevac, operativna direktorica u EcoCortecu, Ivan Jelušić, suosnivač i CSO u ORQA-i. Moderatorica panela je naša kolegica novinarka Ksenija Puškarić.

Projektom Lider invest koji provodimo u suradnji s općinama, gradovima i županijama te institucionalnim partnerima motiviramo poduzetnike da nominiraju svoja ulaganja i tako postanu kandidati za nagradu Lider invest, koju ćemo ove godine dodijeliti 6. lipnja na svečanoj završnoj manifestaciji u Zagrebu u sklopu Regionalnog Financijsko-investicijskog foruma.

Partneri projekta Lider invest su: HAMAG-BICRO, HBOR i HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA.

Kotizacije za Lider invest Osijek se ne naplaćuju, no registracija je obavezna putem linka za prijavu: https://lider.events/lider-invest-osijek/prijava

01. lipanj 2024 12:43