1000 Najvećih
StoryEditor

Zoran Mitreski, Konzum: Pravovremena reakcija i prilagodba novonastaloj situaciji su ključne

13. Rujan 2021.
Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma

Konzum je dosad već puno puta pokazao da zna kako poslovati u krizi te smo i tijekom 2020. uspješno prebrodili sve izazove, istaknuo je Zoran Mitreski, predsjednik uprave Konzuma za Liderovo izdanje 1000 najvećih.

- Prije svega, ponovno smo pokazali koliko je u prilagodbi novim uvjetima rada važna snaga kolektiva jer sve ono što smo uspjeli ne bi bilo moguće ostvariti bez naših vrijednih zaposlenika, koji su u ovoj Konzumovoj prilagodbi podnijeli najveći teret te imaju i najveće zasluge za uspješne rezultate koje ostvarujemo. Briga za dobrobit ljudi, i kupaca i zaposlenika, i dalje je na vrhu liste naših prioriteta pa smo neprestano stavljali naglasak na očuvanje zdravlja i sigurnosti, čvrsto vjerujući da samo takvim pristupom možemo osigurati neometano i kontinuirano poslovanje.

Pandemija nam je pokazala i kolika je snaga cijelog Konzumovog sustava koji objedinjuje jako puno iskustva i znanja. Ujedno, u tim kriznim okolnostima jasno su se pokazale prednosti poslovanja unutar velikog sustava kakav je Fortenova grupa. Od važne veze proizvodnih kompanija s maloprodajom i veleprodajom do cijelog niza aktivnosti na razini Grupe koje su nama olakšavale bavljenje našim biznisom i omogućile normalno funkcioniranje opskrbnog lanca tijekom cijelog trajanja pandemije, a osobito u prvim tjednima koje je obilježio lockdown.

Unatoč tome što Konzum neprestano osluškuje potrebe kupaca i neprestano se prilagođava novim potrošačkim navikama i poslovnim uvjetima, planiranje poslovanja u doba pandemije nije nimalo jednostavno jer cijeli niz  čimbenika nije moguće predvidjeti. U svakom slučaju, pravovremena reakcija i prilagodba novonastaloj situaciji su ključne. S obzirom na iskustvo, a posebno na  to da je Konzum i na početku koronakrize cijelo vrijeme uspio osigurati stabilan lanac opskrbe za sve kupce, partnere i one koji su računali na našu podršku, sigurni smo da se možemo prilagoditi  svim novim uvjetima poslovanja.

Iako ne možemo predviđati dugoročna kretanja na tržištu, zadovoljan kupac uvijek je u središtu  našeg uspjeha. Stoga su i sve naše aktivnosti usmjerene na ostvarenje tog zadovoljstva u vidu kvalitetne ponude i najboljeg omjera cijene i kvalitete te pružanja najbolje usluge svojim kupcima - zaključio je Mitreski.

22. travanj 2024 22:26