1000 Najvećih
StoryEditor

Podravka povećava plaće, drugi put u manje od godinu dana

11. Veljača 2022.
Novo povećanje donosi rast plaća između 350 i 800 kuna neto, čime Podravka ulaže više od 35 milijuna kuna u povećanje plaća U manje od godinu dana neto primanja radnika porasle su između 980 i 1150 kuna, odnosno između 18 i 28 posto

Uprava Podravke je sjednici donijela odluke kojima se ponovno povećavaju plaće i primanja za više od 3200 radnika Grupe Podravka. To je drugo povećanje plaća u manje od godinu dana i primjenjuje se s 1. ožujkom 2022. za isplatu u travnju. Ove odluke znače da će plaće radnika Podravke i Mirne od 1. ožujka u prosjeku porasti između 350 kuna i 800 kuna neto.

Uzimajući u obzir i prvi val povećanja plaća iz travnja 2021. godine, neto primanja radnika Podravke i Mirne u manje od godine dana prosječno su porasla između 980 i 1150 kuna, odnosno prosječno između 18 i 28 posto, ovisno o stručnoj spremi i uvjetima rada. Novo povećanje plaća znači povećanje ulaganja u primanja zaposlenika od oko 35 milijuna kuna na godišnjoj razini. U prvom valu povećanja plaća ulaganja u plaće povećana su za 21 milijun kuna pa je Podravka u manje od godinu dana ukupno uložila više od 55 milijuna kuna u primanja radnika.

- Iznimno sam zadovoljna što smo u manje od godinu dana po drugi put značajno povećali plaće i primanja radnika. Povećanje plaća za mene je bio jedan od najvažnijih ciljeva koje sam si postavila pri dolasku u Podravku. Današnje odluke pokazuju da je taj cilj, iako ambiciozan, dostižan i realan. Zahvaljujem svim sindikatima koji djeluju u Podravci na doprinosu u oblikovanju ovih odluka. Vjerujem da smo na ovaj način dodatno unaprijedili privlačnost Podravke kao poželjnog poslodavca za stručne i ambiciozne radnike. Odluke o povećanju plaća temelje se na poslovnim rezultatima koje smo ostvarili u protekloj godini, a kojima itekako možemo biti zadovoljni. Čvrsto vjerujem da radnici trebaju participirati u uspjehu i rezultatima kompanije i upravo ovo povećanje plaća to dokazuje – poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke. 

Primanja radnika Belupa, kao članice Grupe Podravka, njih više od 1000, povećat će se za 250 kuna neto mjesečno kroz isplatu neoporezivog mjesečnog dodatka, o čemu će Uprava Belupa donijeti odgovarajuće odluke, a primjena se također očekuje s 1. ožujkom 2022. Uprava Podravke zahvalila je predstavnicima svih sindikata koji djeluju u Grupi Podravka – PPDIV, Nezavisni sindikat Podravke i Sindikat radnika koncerna Podravka SINPOD – na konstruktivnom i produktivnom dijalogu te njihovoj podršci povećanju koeficijenata složenosti poslova kroz nadopune Kolektivnog ugovora Grupe Podravka i Kolektivnog ugovora Mirne, a koje su potpisane danas u Koprivnici. Osim odluka o povećanju plaća, Uprava je u proteklom razdoblju donijela i niz odluka vezanih uz poboljšanje uvjeta rada u gotovo svim proizvodnim i poslovnim cjelinama. U tom se smislu ističe odluka o investiciji u klimatizaciju proizvodnih pogona vrijedna oko 12 milijuna kuna (tvornice Kalnik, Danica, Kokteli, Dječja hrana i Mlin) čiji se dovršetak i instalacija klimatizacijske opreme očekuju u svibnju 2022. godine.

23. travanj 2024 09:37