1000 Najvećih
StoryEditor

Potpisan sporazum Končara i ZET-a za popravak i održavanje tramvaja vrijedan gotovo 130 milijuna kuna

29. Prosinac 2021.

Končar - Električna vozila i Zagrebački električni tramvaj (ZET) potpisali su okvirni sporazum za popravak i održavanje niskopodnih tramvaja serije 2200 i 2300, ukupne vrijednosti 129,9 milijuna kuna, danas je priopćeno iz Končar Elektroindustrije.

Okvirni sporazum je sklopljen na razdoblje od dvije godine, a temeljem njega će se sklapati pojedinačni ugovori za popravak i održavanje tramvajskih vozila isporučenih Gradu Zagrebu.

Iz Končara podsjećaju kako su Končar-Električna vozila u razdoblju 2005. - 2010. isporučila ZET-u 142 niskopodna tramvaja, ukupno vrijedna više od 250 milijuna eura.

Niskopodni tramvaj i svi njegovi važni podsustavi rezultat su vlastitog razvoja, u kojem su sudjelovala brojna društva Grupe Končar, ističu iz Končara.

Navode i kako su zahvaljujući uspješnoj dugogodišnjoj suradnji s Gradom Zagrebom stvorene pretpostavke za iskorak na zahtjevno europsko tržište, na kojem je Končar predstavljen s hrvatskim visoko-tehnološkim proizvodom.

Potpisani okvirni sporazum je nastavak dugogodišnje suradnje sa ZET-om i u skladu je s Končarevom strategijom poslovanja - da uz isporuku proizvoda gradi dugoročne odnose s kupcima, važne za postizanje najboljih performansi Končarevih proizvoda u tijeku njihova životnog vijeka, ističe se još u priopćenju.

19. svibanj 2022 08:10