Aktualno
StoryEditor

70 godina Podravke: Proizvodi prisutni u više od 60 zemalja svijeta

23. Prosinac 2017.

Osnovana 1947. godine, Podravka je danas jedina hrvatska multinacionalna prehrambena kompanija s uredima u 25 zemalja svijeta, a njezini proizvodi prisutni su na gotovo svim kontinentima.

Podravka je ove srijede, prigodnom svečanošću na kojoj su se okupili brojni uzvanici i Podravkini poslovni partneri, obilježila 70 godina postojanja. Tijekom bogate povijesti Podravka je svojim proizvodima osvojila svijet. Danas je jedina hrvatska multinacionalna prehrambena kompanija s uredima u 25 zemalja svijeta, a njezini proizvodi prisutni su u više od 60 zemalja na gotovo svim kontinentima.

>>>Pucar: Podravka vidi svoju mogućnost povezivanja kompletne hrvatske prehrambene industrije

U devet mjeseci ove godine Podravka je ostvarila gotovo tri milijarde kuna prihoda od prodaje, a čak dvije trećine ostvaruje na inozemnom tržištu. Podravkini proizvodi u raznim kategorijama danas su lideri na mnogim inozemnim tržištima. Primjerice, u Rusiji, gdje je prisutna već 50 godina, Podravka je lider u kategoriji univerzalnih začina i juha u vrećici. Skandinavce je osvojila svojim ajvarom, a Čokolino se danas prodaje u 22 zemlje u svijetu. Porukom ‘Znamo kamo idemo, jer znamo odakle dolazimo‘, koja je okosnica rođendanske marketinško-komunikacijske kampanje, Podravka želi podsjetiti na domaće vrijednosti i kvalitetu domaćeg proizvoda.

>>>Podravka izdvojila gotovo 4 milijuna kuna za stimulacije radnicima

– Ponos i zadovoljstvo svime što smo postigli tijekom 70 godina poslovanja želimo podijeliti s našim potrošačima. Na njihovom povjerenju gradimo svoj uspjeh. Porukom ‘Znamo kamo idemo, jer znamo odakle dolazimo‘ želimo istaknuti da konkurentnost svojih proizvoda, koji su danas rasprostranjeni diljem svijeta, gradimo na domaćem podrijetlu i kvaliteti domaćeg, hrvatskog proizvoda. Zajedno s našim potrošačima poštujemo tradiciju i njezine vrijednosti, a ulaganjem u istraživanje i razvoj te nova znanja, prateći tehnologije i trendove, gradimo budućnost – istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

14. travanj 2024 09:51