Aktualno
StoryEditor

Addiko Banka predstavila uslugu plaćanja preko Vibera

12. Rujan 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Addiko Banka omogućila je svojim korisnicima da račune plaćaju Viberom. Tako se ova platforma, koja se koristila za telefoniranje i slanje poruka, pretvorila u digitalni alat pomoću kojeg možete provjeriti stanje bankovnog računa, platiti račune ili ugovoriti kredit.

- Kako Viber u regiji (središnja i istočna Europa) broji preko 30 milijuna korisnika, odlučili smo im upravo putem te aplikacije ponuditi svoje proizvode i usluge, rekao je na predstavljanju „Addiko Chat Bankinga“ direktor Digitalnog centra Addiko Banke Srđan Novaković.

>>>Addiko Bank dobila međunarodni certifikat ‘prijatelj klijenata

Prijava na „Addiko Chat Banking“ ne razlikuje se mnogo od prijave na aplikaciju. Aktivira se preko Addiko EBank usluge, bez plaćanja dodatne naknade. Dnevni limit transakcija je 1250 kuna, a plaćanja se mogu izvršiti prema fizičkim i pravnim osobama. Pritom primatelji prenesenih sredstava ne moraju imati instaliran Addiko Chat Banking niti uopće račun u Addiko banci budući da se uplate odvijaju po istom načelu kao i ostale transakcije internetskog bankarstva. Svako plaćanje autorizira se PIN-om.

Komunikacija se temelji na chatbotu. Osim što možete platiti račune, pomoću Vibera možete pronaći i najbližu poslovnicu ove banke ili bankomat. Također, postoji mogućnost da dogovorite susret s agentom u nekoj od poslovnica ako ste zainteresirani za podizanje kredita ili neki drugi proizvod ove banke.

>>>Stiže WhatsApp-ov softver za online uplaćivanje novca

- Broj korisnika Vibera u Hrvatskoj kontinuirano raste. Iako je Viber započeo s telefonskim pozivima, čak 90 posto korisnika koriste aplikaciju i za slanje poruka. Hrvati nisu iznimka, jer mjesečno putem Vibera pošalju preko 600 milijuna poruka. Osim toga, poslovni subjekti sve češće upravo preko Vibera komuniciraju s klijentima, pa smo odlučili otvoriti platformu za njih, rekao je Momchil Elenkov, „Global Telecom Partnership“ menadžer iz Vibera.

Viber, tvrtka koja je dijelom e-commerce grupe Rakuten, sličnu je uslugu osigurala i nogometnom klubu Barcelona. Sudjelovali su i u promociji i prodaji karata za turneju "El Dorado" popularne pjevačice Shakire.

26. travanj 2024 09:08