Aktualno
StoryEditor

Advent započeo i u Karlovcu

15. Prosinac 2018.

Sanja Doležal, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i Filip Trezner u ime udruge „Izvan fokusa“, otvorili su u petak navečer drugu po redu manifestaciju pod nazivom „Advent u Karlovcu“.

Turistička zajednica Grada Karlovca, kazala je njena direktorica Marina Burić, potaknuta prošlogodišnjim od javnosti odlično prihvaćenim prvim „Adventom u Karlovcu“ koji je organizirala udruga „Izvan fokusa“ na čelu s Filipom Treznerom, konkretno se ove godine sa 128 tisuća kuna potpore uključila kao partner u brendiranju „Adventa u Karlovcu“.

Posebnost „Adventa u Karlovcu“, kazala je Marina Burić, jest u tome što on ima povijesnu kulisu, koja se otvara pogledom s nekadašnjeg Perivoja Slobode, preimenovanog u Šetalište Franje Tuđmana, na stari dio Karlovca prako bivšeg obrambenog šanca povijesne karlovačke Zvijezde, a takav pogled teško da koji od gradova ima.

- Mislim da tim pogledom ova manifestacija ostvaruje onaj naš povijesni štih, koji nije prerastao tek u neku pučku manifestaciju, nego je probudio obiteljski duh, koji objedinjuje i taj građanski duh, koji se budi i koji se kroz ovo druženje podržava, kazala je Marina Burić.

Turistička zajednica, dodala je Burić, otvorila je i poziv za kanditaturu za odabir najljepšeg adventskog izloga, o kojem će se građani moći izjasniti na facebook stranici „Visit Karlovac“, koja će biti u tu svrhu otvorena od ponedjeljka 17. prosinca. Osim toga, kazala je Burić, dogovorena je suradnja s Veleučilištem Karlovac radi anketiranja posjetitelja kako bi se dobili važni podaci tijekom „Adventa u Karlovcu“ do kraja godine da se dobiju naznake kako predvidjeti što i kako dalje s tom manifestacijom.

- Kaže struka, „ono što ne mjerite, time ne možete ni upravljati“. Taj dio projekta jako nam je važan, jer ima znanstvenu, istraživačku i turističku komponentu, provodit će ga studenti na temelju sporazuma Turističke zajednice i Veleučilišta Karlovac, koji su ravnopravni partneri u tom projektu, kazala je Marina Burić.

16. travanj 2024 06:54