Aktualno
StoryEditor

Agrokor prodaje luksuznu jahtu, helikopter i automobile

20. Svibanj 2017.

Makar gotovo na simboličnoj razini, u ponedjeljak u Agrokoru počinje proces rješavanja imovine koja nije neophodna za poslovanje tvrtke prodajom luksuznih jahti, helikoptera i automobila, doznaje Jutarnji list.

“U ovom trenutku izvanredna uprava Agrokora razmatra prije svega prodaju pokretnina koje nisu neophodne za poslovanje Agrokora d.d. i operativnih kompanija u sustavu Agrokora. Kao prvi korak, izvanredna uprava Agrokor d.d. priprema javni poziv za prikupljanje iskaza interesa potencijalnih kupaca moguće zainteresiranih za kupnju helikoptera i jahte koji su u vlasništvu Agrokora d.d., koji će biti objavljen sljedeći tjedan. Također, izvanredna uprava radi na smanjivanju voznog parka Agrokora d.d. te se u kontaktu s leasing kućama rješava pitanje najluksuznijih automobila iz tog voznog parka, prije svega marki Mercedes, Range Rover i Audi, koji nisu neophodni za poslovanje kompanije," odgovorili su iz Agrokora na novinarski upit Jutarnjeg lista.

>>> Ramljak: Preustroj Agrokora može se očekivati za godinu i pol dana

Prve će se na prodaji naći pokretnine poput motorne jahte Riva 85 Opera, dužine 23,86 metara, s godinom proizvodnje 2006., te helikopter Bell 427 VFR, godine proizvodnje 2006. od prodaje jahte i helikoptera mogao se uprihoditi prvi milijun eura od prodaje imovine, što je sukladno i zakonskim propisima o prodaji imovine Agrokora.

Prodajom helikoptera i jahte mogao bi se uprihoditi prvi milijun eura.

Vozni park koncerna trebao bi se smanjiti za 60 posto, kada svi dogovori s leasing kućama, koji su u tijeku, budu gotovi. Prodat će se o više auta modela Audi A8, Mercedesima S 600 i GLS i Range Rovera.

Nakon rješavanja nepotrebnih pokretnina krenut će u prodaju nekretnina za koje se procijeni da nisu neophodne za poslovanje Agrokora. Potom bi mogla nastupiti prodaja tvrtki koje ne pripadaju portfelju proizvodnih, prerađivačkih i maloprodajnih poduzeća.

Iz Agrokora očito, i na simboličkoj razini, žele poslati poruku da se kreće u racionalnije i odgovornije poslovanje u okviru koncerna, zaključuje Jutarnji.

29. travanj 2024 06:35