Aktualno
StoryEditor

Akademik i olimpijac napisali jedinstvenu enciklopediju o sportu

17. Srpanj 2016.

Sport u vremenu globalizacije + Damir Škaro i Vladimir Stipetić + Effectus, Zagreb, 2016.

Jedan akademik i jedan olimpijac napisali su doista jedinstvenu knjigu ne samo u Hrvatskoj nego i svijetu. Iz tog spoja nastala je svojevrsna enciklopediju o sportu koja daje detaljan pregled sportova i najvažnijih sportskih događaja, ističe najvažnije svjetske i hrvatske sportaše, ali i otkriva važnu ulogu sporta kao gospodarske djelatnosti. Posebno su se pozabavili problematikom financiranja sporta, koji još nije zauzeo mjesto koje mu pripada s obzirom na to da je jedan od važnih čimbenika BDP-a svake zemlje te njezin turistički promotor. Škaro je obradio koncept sporta na temelju svoga sportskog i gospodarskog iskustva, a akademik Stipetić pridonio je sjajnom analitikom i mnogim zanimljivim podacima.

Uloga diplomacije u razvoju turizma + Marija Jović + Školska knjiga, Zagreb, 2016.

Knjiga nudi kraći pregled povijesti hrvatske diplomacije s posebnim osvrtom na razdoblje Dubrovačke Republike, kao i uvid u mogućnosti suvremene hrvatske diplomacije u predstavljanju bogate hrvatske kulturno-povijesne baštine , posebice kad je riječ o njezinu lobiranju u svijetu za što bolju posjećenost naše zemlje. Budući da u novije doba diplomacija dobiva mnoge zadaće, osobito one povezane s razvojem gospodarskih veza među državama, svrha je ove knjige istraživanje i opis veze između diplomacije Dubrovačke Republike sa suvremenom hrvatskom diplomacijom, posebice stoga što će diplomacija imati i što ima važnu ulogu u nastupima u zemljama u okružju, ali i u zemljama EU.

Suludo bagati Azijci + Kevin Kwan + Naklada Ljevak, Zagreb, 2016.

Zabavni prvijenac Kevina Kwana priča je o tri ultrabogate kineske obitelji s pedigreom i tračevima, klevetama i spletkama koje izbijaju kad Nicholas Young, nasljednik jednog od najvećih bogatstava u Aziji, dovodi kući svoju ABC djevojku (Kineskinju rođenu u Americi) kako bi bili na vjenčanju sezone… Putujući po ekskluzivnim mondenim lokacijama Dalekog istoka – od blještavih šangajskih ‘penthousea‘ do privatnih otoka u Južnokineskome moru – roman ‘Suludo bogati Azijci‘ iz perspektive dobrog poznavatelja i sudionika tog svijeta daje pogled na azijski džet-set, prikazujući sudar dvaju svjetova – starih i novopečenih bogataša te prekomorskih i kontinentalnih Kineza, i sjajno način prikazuje što znači biti mlad, zaljubljen i nevjerojatno bogat.

Conversation Tactics: Strategies to Command Social Situations (Book 3): Wittines, Banter, Likability

+ Patrick King + CreateSpace – Independent Publishing Platform, srpanj 2016.

Knjiga kao stvorena za introvertne tipove i sve one koji stoje slabo s konverzacijskim vještinama nudi konkretna rješenja kako biti šarmantan i stvoriti prijatelje od stranaca i kolega, razgovarati nebvezno s prijateljima i postati karizmatičan i hrabar umjesto nervozan i izgubljen u društvenim situacijama. Treći dio bestselerske franšize ‘Conversation Tactics‘ usredotočen je na suptilne taktike koje omogućuju ovladavanje bilo kojom društvenom situacijom pokazivanjem tajni onih koji s lakoćom dominiraju, uvijek imaju duhovit odgovor i nikad ne propuste reći pravu stvar. Ova knjiga pokazuje da i razgovor može biti znanost.

23. travanj 2024 12:32