Aktualno
StoryEditor

Animirani 4K Beatlesi vraćaju se u kina nakon pola stoljeća

04. Travanj 2018.

"Yellow Submarine", animirani film legendarnih The Beatlesa, ovoga će ljeta proslaviti pedeseti rođendan pa će tim povodom ponovno krenuti u kino distribuciju diljem svijeta.

Prema pisanju Movieweba, crtić Georgea Dunninga vraća se u digitalnoj 4K rezoluciji, pri čemu je svaki kadar zasebno obrađen.

>>>Vremeplov: Pola stoljeća od revolucionarne ’68.

"Žuta podmornica" nastala je u jeku Beatlemanije i iznjedrila nekoliko velikih hitova, između ostaloga i naslovnu pjesmu, izvorno objavljenu na albumu "Revolver" i jednu od rijetkih koju je otpjevao bubnjar Ringo Starr.

Avanture crtanih glazbenika pratili su i drugi budući evergreeni poput "All You Need Is Love", "Eleanor Rigby" i "Lucy in the Sky With Diamonds".

https://www.youtube.com/watch?v=8O1KRnniOw8

Iako je kritika sasjekla Dunningovo ostvarenje, djelomično i zbog činjenice da članovi Fab Foura nisu "posuđivali" glasove svojim animiranim dvojnicima, film je postigao veliku popularnost i s vremenom stekao kultni status, posebno u svijetu crtića, gdje su njegove tehnike dugo smatrane revolucionarnima.

Inače, bit će ovo već drugi film posvećen Beatlesima koji je u posljednje dvije godine prikazan u kinima pošto je 2016. izašao i hvaljeni dokumentarac oskarovca Rona Howarda "Eight Days A Week: The Touring Years".

24. travanj 2024 10:25