Aktualno
StoryEditor

Antun Mikec uknjižio se na terene Golf & Country Cluba Zagreb

10. Siječanj 2018.

Općinski sud u Novom Zagrebu donio je rješenje kojim se Nikmark. d.o.o, tvrtki poznatog građevinskog poduzetnika i direktora VMD Grupe Antuna Mikeca, dopušta uknjiženje na objekte, terene i zemljišta Golf & Country Cluba Zagreb ukupne površine veće od 560.000 četvornih metara, te se s tih nekretnina brišu sva založna prava u ukupnom iznosu od gotovo 95 milijuna kuna.

Tom sudskom odlukom, u utorak objavljenoj na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa, tvrtka Antuna Mikeca počela je završni proces preuzimanja terena i nekretnina Golf & Country Cluba Zagreb, prvog golf kluba u Hrvatskoj s igralištem i vilama u zagrebačkom naselju Blato koji je prije dvije godine završio u stečaju s utvrđenih 125 milijuna kuna ukupnog duga vjerovnicima.

>>> Sanjin Šolić: Bez aerodroma i golfa ne možemo produljiti sezonu

Prema prošlogodišnjim najavama Antuna Mikeca, u obnovu postojećeg igrališta u zagrebačkom Blatu namjerava uložiti dodatnih 15 do 20 milijuna kuna. U sklopu njegovih planova i dosadašnje investicije, procijenjene na više desetaka milijuna kuna - što je dosad najveće privatno ulaganje u neki zagrebački sportski objekt, namjerava terene u Blatu pretvoriti u, kako je istaknuo, igrački i estetski vrhunski golf teren.

Golf & Country Club Zagreb bio je projekt suvlasnika tiskare Maba-Com Nikole Kovačevića i Dražena Ilekovića koji je startao pronalaskom lokacije za golf terene 1995. i kojeg su pratile brojne afere – od ilegalnog vađenja šljunka sa savskog nasipa, naknadne legalizacije tridesetak vila sagrađenih izvan gabarita građevne dozvole, ali i navodno spornih poslova u kojima su, kako se u medijima isticalo, bili uključeni i Vladimir Zagorec, Bruno Orešar i bivši direktor Hrvatske poštanske banke Josip Protega.

Nakon otvaranja stečaja u 2015., na javnoj dražbi za imovinu Golf & Country Cluba u lipnju prošle godine tvrtka Antuna Mikeca prvi je put pokazala interes za preuzimanjem nekretnina u Blatu preuzevši tada tri urbane vile i prateće objekte za nešto manje od pet milijuna kuna. Nakon toga, Mikec je najavio nastavak preuzimanja i ostalih nekretnina i terena u vlasništvu Golf & Country Cluba Zagreb.

>>> Razvoj Golf i Elitech pokreću arbitražni spor protiv Hrvatske zbog projekta na Srđu

Osim planirane obnove golf terena u Zagrebu, Mikec je poznat i po projektu golf terena u Biogradu. U taj projekt pokrenut prije nekoliko godina uložio je, prema pisanju medija, najmanje 12 milijuna kuna. Kako se navodilo, za projekt golf terena na lokaciji Baštijunski brig dva puta je istekla lokacijska dozvola, a spor je nastao zbog izdavanja koncesije.

25. travanj 2024 15:42