Aktualno
StoryEditor

Apsurd: Članovima Nadzornog odbora 3. maja - po 24.000 kuna bonusa

23. Kolovoz 2018.

Točno na prvi dan štrajka radnika brodogradilšta 3. maj, a zbog neisplaćene plaće za srpanj, održana je Glavna skupština društva na kojoj je rad Nadzornog odbora ocijenjen zadovoljavajućim te su članovi NO-a nagrađeni, kao i ranijih godina, sa po dvije tisuće kuna mjesečno što bi po svakom članu iznosilo 24.000 kuna neto.

>>>Plaća nema, štrajk u 3. maju i Uljaniku se nastavlja

Bonus će ići Veljku Grpcu i Marinku Brgiću, koji su do konca travnja ove godine bili članovi Uprave Uljanika, potom trećem Puljaninu Elvisu Pahljini te Goranu Kutnjaku koji je u prvom mandatu bio predstavnik države da bi prošle godine zadobio novi mandat u NO-u 3. maja, ali sada biran od strane Uljanika.

>>>Plenković: Učinit ćemo sve da pomognemo Uljaniku, ali brodogradnji smo već dali 31 milijardu kuna

Novi list objašnjava kako su bonusi odobreni jer je riječko brodogradilište na papiru prošlu poslovnu godinu završilo s dobiti od oko tri milijuna kuna, ali uz zadnje isplate odobrene državne potpore. Druga je strana ove priče da su pozajmice koje je riječko brodogradilište dalo pulskom brodogradilištu i drugim društvima unutar Uljanik grupe prošle godine povećale za čak 136 milijuna kuna, sa 387 zadnjeg dana 2016. godine na konačnih 523 milijuna kuna, koliko su iznosile krajem prošle godine i nepromijenjene su do današnjeg dana.

29. travanj 2024 04:40