Aktualno
StoryEditor

BAT nastavlja s investicijama - u proizvodnju duhana u Podravini i Slavoniji

11. Prosinac 2018.

British American Tobacco tri i pol godine od preuzimanja TDR-a nastavlja investirati u Hrvatsku, razvijajući postojeće poslovanje i uvodeći proizvode nove generacije na tržište, a Zagreb je ove godine postao središte velike BAT-ove poslovne regije Adria koja uključuje 8 zemalja, poruka je čelnih ljudi BAT-a sa tradicionalnog predblagdanskog druženja s medijima.

Vrijednost investicija BAT-a u tvornicu u Kanfanaru će do kraja 2018. godine dosegnuti 45 milijuna eura, a proizvodnja koja će ove godine dosegnuti 12 milijardi cigareta 50 posto je viša nego prije preuzimanja. BAT značajno investira i u proizvodnju duhana u Podravini i Slavoniji. Ove je godine isplaćena rekordna cijena od 13,36 kuna za kilogram duhana svijetla Virdžinija, a svake godine se investira više od 60 milijuna kuna u financiranje sezone kooperantima, navodi se u priopćenju.

>>>Zavirili smo u srž velike ‘parne’ transformacije u BAT-ovu R&D centru

BAT u Hrvatskoj zapošljava više od 1700 ljudi, što je 7 posto više nego kod preuzimanja TDR-a.

- Uspješno razvijamo sve dijelove poslovanja, a posebno smo ponosni što smo upravo u Hrvatskoj dobili priliku biti jedno od prvih tržišta na svijetu u kojima smo pokrenuli prodaju našeg inovativnog proizvoda ‘glo‘ koji zagrijava duhan bez sagorijevanja. Ovo je uzbudljivo vrijeme za nas u BAT-u jer novi proizvodi mijenjaju našu industriju, a naši stručnjaci dobili su priliku sudjelovati u toj velikoj transformaciji, izjavio je Antal Bekefi, generalni direktor BAT Adria regije.

U BAT-u su u posljednjih 6 godina investirali više od 2,5 milijardi dolara u razvoj proizvoda s potencijalom smanjene štete u odnosu na cigarete. Tim proizvodima zajednički je izostanak procesa gorenja u kojem nastaje veliki dio štetnih tvari povezanih s pušenjem. ‘glo‘ tako zagrijava duhan do temperature 240 °C i pritom proizvodi paru koja sadrži oko 90-95 posto manje štetnih tvari u usporedbi s dimom konvencionalnih cigareta, stoji u priopćenju.

18. travanj 2024 19:17