Aktualno
StoryEditor

BAT: Novi direktor Adria regije najavio nova radna mjesta, udio izvoza od preko 90 posto

23. Siječanj 2018.

Adria regiju British American Tobaccoa (BAT), kojom se upravlja iz Hrvatske, od 1. siječnja preuzeo je novi generalni direktor Antal Bekefi, izvijestili su u utorak iz te duhanske kompanije, najavljujući i dodatna ulaganja u Kanafanar.

>>>BAT u novom zamahu u Hrvatskoj: Zapošljavaju se radnici u Kanfanaru, raste broj izvoznih tržišta (2o16.)

”Tim u Hrvatskoj u posljednje je dvije godine, nakon preuzimanja TDR-a, napravio velike pomake u poslovanju zahvaljujući kojima je hrvatsku organizaciju čvrsto pozicionirao unutar BAT-ovog sustava. U idućem razdoblju nastavljamo s investicijama u sve dijelove biznisa, rastom aktivnosti i izvoza kao i otvaranjem novih radnih mjesta", izjavio je Bekefi, koji je dosad bio generalni direktor BAT-a za Francusku.

Dosadašnji generalni direktor Adria regije Ram Addanki odlazi na novu, višu regionalnu poziciju unutar BAT-ovog sustava.

Organizacijsko područje Južna i srednja Europa

Regija Adria je od listopada prošle godine proširila broj tržišta kojima će upravljati pa uz Sloveniju, Hrvatsku i BiH obuhvaća dodatnih pet tržišta - Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo.

Adria sada, zajedno s tržištima Bugarske i Rumunjske, postaje dio novog BAT-ovog organizacijskog područja Južna i srednja Europa (SCEA).

>>>BAT: Iz tvornice u Kanfanaru izvoz na 19 tržišta, Njemačka postaje najveće tržište (2016.)

BAT je jedan od najvećih privatnih investitora u Hrvatskoj i kontinuirano investira u sve dijelove biznisa, najviše u proizvodnju u Kanfanaru. Ukupan iznos ulaganja u Kanfanar doseći će 40 milijuna eura.

Zahvaljujući uspješnom pozicioniranju tvornice u Kanfanaru unutar globalnog sustava BAT-a, BAT je danas jedan od najvećih domaćih izvoznika, s udjelom izvoza od 80 posto ukupne proizvodnje i planom povećanja tog udjela do kraja ove godine na preko 90 posto, kaže se u priopćenju.

Od akvizicije TDR-a BAT je povećao ukupan broj zaposlenih u svim dijelovima poslovanja za 7 posto, pa sada u hrvatskom dijelu BAT-ove regije Adria ukupno radi 1.650 ljudi, navodi se.

20. travanj 2024 08:52