Aktualno
StoryEditor

Bernardić: Todorić je iznio ozbiljne optužbe, ako su istinite Vlada i Plenković moraju otići

30. Rujan 2017.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u subotu da SDP inzistira na osnivanju istražnoga povjerenstva o Agrokoru istaknuvši kako, ako postoji i malo istine u iznesenim optužbama na račun vlade i premijera Andreja Plenkovića, oni moraju otići.

"SDP inzistira na istini o Agrokoru, SDP inzistira na formiranju istražnoga povjerenstva o Agrokoru koji će rasvjetliti istinu o njemu, SDP inzistira da na istražno povjerenstvo dođu premijer Andrej Plenković i Ivica Todorić i objasne što su radili na tajnim noćnim sastancima u vladi", istaknuo je Bernardić na početku sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Dalić: Tužit ću Todorića zbog ‘bezočnih laži’, klevete

Ponovno je pozvao Plenkovića da što prije osnuju povjerenstvo za Agrokor jer je to, smatra, tvrtka koja svojim dugovima ugrožava svako peto radno mjesto u Hrvatskoj.

"To je slučaj koji liči na brakorazvodnu parnicu HDZ-a i Todorića koji su godinama hranili tu neman, a sada dugovi te nemani prijete da progutaju cijelu Hrvatsku. To im ne smijemo dopustiti", rekao je.

>>>Todorić: Amnezija? Dovoljno je pogledati moj mailbox

Bernardić je naglasio i da, ako postoji i malo istine u navodima i iznesenim optužbama na račun Plenkovićeve vlade, ta vlada i Plenković moraju otići.

"Vlada i Plenović, kojega su dosada krasili neodlučnost, nečinjenje i odgađanje, dobili su optužbe za muljažu i kriminal. I to ozbiljne optužbe", ustvrdio je.

Istaknuo je da Hrvatskoj moraju objasniti tko je pisao "lex Agrokor", je li onaj tko ga je pisao u vezi s nekim od članova vlade ili premijerom Plenkovićem osobno. Naglasio je i da je SDP odgovoran da nikada ne poklekne pred razotkrivanjem kriminala i korupcije i uvijek inzistiraju na istini.

Predsjednik SDP-a rekao je i da, za razliku od pola Plenkovićeve vlade, nije sudjelovao u pretvorbi i privatizaciji i podjeli ‘plijena‘ , poručivši kako i ovih dana Plenković zajedno s svojim koalicijskim partnerima - dijeli plijen.

Samo jak SDP Hrvatskoj može vratiti nadu

Predsjednik SDP-a poručio je članovima Glavnog odbora da na sjednici žele proanalizirati situaciju kako bi krenuli put jačega i boljega SDP-a, jer samo jak SDP, ustvrdio je, zemlji može vratiti nadu i dostojanstvo, kao što je to i učinio do sada dva puta.

>>>Burilović: Neizvjesnost je sveprisutna, Vlada ima našu bezrezervnu podršku za spas proizvodnje

Bernardić želi jak SDP koji, uz ostalo, neće ustuknuti kada dođe do podmetanja, koji se bori za sve ljude u Hrvatskoj, koji potplaćenim radnicima omogućuje da imaju minimalnu plaću na razini 60 posto prosječne plaće, svim roditeljima dostupnost dječjih vrtića, bolje i kvalitetnije školovanje te koji starijima i nemoćnima omogućava dostojanstvo u starijoj životnoj dobi.

Istaknuo je i da SDP u Hrvatskoj svima želi omogućiti pravo na izbor karijere, fakulteta i pravo na izbor životnog partnera, a ne da nam vlada gura ovakav obiteljski zakon "koji nas gura u 15. stoljeće".

Pozvao je članove Glavnog odbora da demonstriraju kako je SDP jedina alternativa koja može voditi Hrvatsku i da pokažu da zemlja zaslužuje ići naprijedradom i poštenjem.

Prije početka sjednice Glavnog odbora održana je sjednica stranačkog Predsjedništva.

Delegacija SDP-a, predvođena Bernardićem, na zagrebačkom groblju Mirogoju položila je vijence i zapalila svijeće na grobu bivšega predsjednika Hrvatskoga sabora Borisa Šprema na godišnjicu njegove smrti.

28. travanj 2024 19:00