Aktualno
StoryEditor

Beyonce i Jay-Z snimili video spot u muzeju Louvre

23. Lipanj 2018.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kbMqWXnpXcA[/embed]

Prošle godine kroz poznati pariški muzej Louvre prošlo je more turista, službene brojke kažu da ih je bilo 8,1 milijun, ali nitko od njih nije imao privilegiju da samostalno razgleda eksponate. Točnije, nitko osim bračnog para Carter.

>>>Beyonce najbolje plaćena žena u glazbenom svijetu u 2017. – Forbes

Američki pop power couple Beyonce i Jay-Z u muzeju su snimili spot za novu, provokativnu pjesmu Apes**t sa zajedničkog albuma Everything Is Love.

Pjesma je puna neprimjerenih izraza i stihova u kojima se B & J razmeću svojim bogatstvom i hvale svojim statusom. Čine to bez isprike i s mnogo ponosa, a za to imaju i razloga. U SAD-u, a i u ostatku svijeta, rasizam je još uvijek goruća tema, a ovdje je jedan moćni par Afroamerikanaca koji je pokorio svijet.

"Pogledajte nas, uspjeli smo, živimo raskošno... imam skupe haljine, imam skupe navike" pjeva Queen B, dok u spotu izvija tijelo ispred nekih od najpoznatijih umjetničkih djela.

>>>Jay Z postao najbogatija hip hop zvijezda

Video se poigrava kontrastima crnih tijela plesača na bijelim površinama muzeja, poput namjerno prosutih mrlja koje su tu kako bi poremetile dosadašnje stanje u institucijama poput ove i pokazale da se vremena mijenjaju.

Carterovi na kraju spota stoje ispred Mona Lize, vjerojatno najpoznatijeg portreta na svijetu, koji su vrlo lukavo na taj način pretvorili u triptih.

Oni imaju glas, oni imaju status, oni su ikone baš kao i slavna slika, ako ne i veće.

>>>Vremeplov: Pola stoljeća od revolucionarne ’68.

Dobru analizu glazbenog videa Beyonce i Jay-Z-ja donosi BBC.

20. travanj 2024 06:18