Aktualno
StoryEditor

Bijesna i pijana gađala odvjetnika skupim skulpturama, skršila dva Warhola vrijedna milijun dolara

30. Prosinac 2017.

Policija američkoga grada Dallasa izvijestila je da je privela Lindy Lou Layman (29), djevojku koja je nakon izlaska s uglednim houstonskim odvjetnikom u pijanom stanju prouzročila 300.000 dolara štete na njegovoj kolekciji umjetnina, u kojoj su i dva djela Andyja Warhola, pišu američki mediji.

Layman je uhićena u subotu nakon što ju je prijavio muškarac s kojim je izašla na sastanak. Riječ je o uglednom odvjetniku Anthonyju Buzbeeju. Puštena je na slobodu nakon uplaćene jamčevine od 30.000 dolara.

>>>Dva centilitra u Devil’s Place: Najskuplji gutljaj škotskog viskija bio je lažnjak

Četrdesetdevetgodišnji Buzbee je istražiteljima kazao da je Layman, kada su stigli u njegov dom bila u tolikoj mjeri pijana da je pozvao Uber kojim ju je želio otpraviti kući. No ona je odbila napustiti njegov dom. Štoviše, skrila se, a kad ju je ponovno pokušao nagovoriti da otiđe postala je napadački nastrojena.

Vlasti tvrde da je pijana djevojka poderala nekoliko vrijednih slika, a neke zalila vinom. Navodno je i razbila dvije skulpture u vrijednosti od 20.000 dolara, gađajući njima Buzbeeja.

Svaka od uništenih Warholovih slika procijenjena je na oko 500.000 dolara.

>>>Ovo je deset najskupljih slika prodanih na dražbama

Buzbee je odvjetnik koji je svojedobno zastupao bivšega guvernera Teksasa Ricka Perryja, a jedan od gostiju u njegovu domu u sklopu donacijske večere bio je i aktualni predsjednik Donald Trump. Sam Buzbee za njegovu je predizbornu kampanju donirao 250.000 dolara.

19. travanj 2024 03:48