Aktualno
StoryEditor

Bill Gates i Richard Branson ulažu u startup koji meso uzgaja ‘in vitro‘

24. Kolovoz 2017.

Cargill Inc., jedna od najvećih globalnih agrikulturnih kompanija se pridružila Bill Gatesu i ostalim poslovnim gigantima kako bi investirali u tehnologiju koja će stvarati meso iz samo-producirajućih životinjskih stanica zbog rastuće potražnje za proteinima koji su neovisni o vodi, zemlji i hrani, prenosi Bloomberg.

Memphis Meats, kompanija koja proizvodi goveđe, pileće i pačje meso izravno iz životinjskih stanica bez uzgoja i klanja stoke i peradi, prikupila je 17 milijuna dolara zahvaljujući investitorima među kojima su Cargill, Gates i milijarder Richard Branson.

>>>Budućnost je ‘100 posto meso s 0 posto životinjskog porijekla’

Richard Branson izjavio je kako vjeruje da će u narednih 30 godina prestati ubijanje životinja zbog proizvodnje mesa, a meso će biti jednakog okusa i znatno zdravije.

Ovaj potez odgovor je na potrebe potrošača, pogotovo pripadnika milenijske generacije, koji sve više potražuju organske proizvode, te održivo proizvedenu hranu. Meso proizvedeno na taj način postalo je najveća alternativa tradicionalnim mesnim proizvodima.

>>>Njemačka ministrica okoliša zabranila kolegama ministrima da jedu ‘šnicl’

Ovo je samo jedna od mnogih investicija od strane tradicionalnih tvrtki proizvođača mesa. Tyson Foods, najveći proizvođač mesa iz SAD-a, stvorio je fond rizičnog kapitala fokusiran na ulaganja u tvrtke koje proizvode održivu hranu, a u prosincu prošle godine najavili su investiranje u tvrtku Beyond Meat, čiji je jedan od donatora i Bill Gates.

27. travanj 2024 16:13