Aktualno
StoryEditor

Bitcoinov Peter Todd dolazi na BlockSplit

25. Travanj 2018.
Piše:
Lucija Boko

BlockSplit konferencija u organizaciji splitskog Blockchain HUB-a održat će se 27. i 28. travnja na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Konferencija će okupiti programere i poduzetnike koji se žele upoznati s ovom brzorastućom tehnologijom koja je u Hrvatskoj još nedovoljno istražena.

Cilj konferencije je stvoriti nove blockchain developere, omogućiti poduzetnicima uvid u širu sliku primjene blockchaina na njihov postojeći biznis ili možda kako na temelju toga zasnovati novi. Zanimljivo je da su slovenske tvrtke putem ove tehnolgije, točnije ICO-eva (Inital Coin Offering), prikupili preko 100 milijuna dolara za financiranje vlastitih projekata.

>>>IBM i JPMorgan nezavisno pokrenuli mreže plaćanja bazirane na ‘blockchain’ tehnologiji

Prvi dan je rezerviran za programerske i poduzetničke radionice uz renomirane predavače iz svijeta blockchaina u trajanju od 8 sati, a drugi dan za predavanja.

Drugi dan konferencije sastoji se od predavanja podijeljena na Development Talk i Business Talk. Možda jedno od najzvučnijih imena predavača na konferenciji je Peter Todd, Bitcoin Core Developer, jedan od prvih ljudi koji su radili na razvoju Bitcoin kriptovalute, još prije 6 godina. Osim njega, iz Monero kriptovalute dolazi Paul Janowitz, Vasja Bočko iz Iryo networka i Domen Ursić iz Hive projecta - predstavnici su slovenskih tvrtki koji će podijeliti iskustvo s financiranjem svojih projekata, odnosno kako su putem prodaje tokena ostvarili preko 20 milijuna dolara. Goran Jeras iz Zadruge za etično financiranje pričat će o budućnosti banaka u svijetu blockchaina, dok će Alvaro Rodriguez iz Bitboosta govoriti o poslovnim modelima u blockchainu.

Detaljnije informacije o programu saznajte na stranici Blockchain Hub Split.

29. travanj 2024 00:21