Hrvatska
StoryEditor

Bandić gradi još tri fontane i četiri pothodnika

26. Studeni 2012.

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima obišao je danas gradilište dvaju pothodnika i dvije fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice, kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, koje će u probni pogon biti puštene 16. prosinca.

Vrijednost projekta je 18,5 milijuna kuna, a obuhvaća izgradnju dvije fontane i dva pothodnika kao poveznice Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Trnja te infrastrukturu koja će biti potrebna za buduću izgradnju još triju fontana i četiri pothodnika, čija je izgradnja u fazi idejnog projekta.

Izrazivši ponos izgradnjom dviju fontana, Bandić je rekao kako slijedi gradnja još triju te naglasio da se fontane grade u spomen ulaska Hrvatske u Europsku uniju. - Znači, ovo će biti europska fontana za europsku Hrvatsku - eto sad sam otkrio zašto to radimo - izjavio je novinarima gradonačelnik Bandić nakon obilaska gradilišta i istaknuo kako će time na Lenucijevoj potkovi ‘biti projekt vizije sadašnje Gradske uprave i naših sugrađana‘.

- Ovo će biti najljepša potkova na svijetu, Lenucijeva. Lenuci je imao viziju da uklopi ovo u Zagreb, i da Zagreb uklopi u Lenucijevu potkovu, a mi imamo viziju da na toj potkovi razvijemo projekt na kojega bi bio ponosan i moj imenjak Lenuci - istaknuo je Bandić koji je danas počastio radnike koji su posljednja dva vikenda radili gotovo bez prestanka.

Prve dvije fontane u probni rad će biti puštene 16. prosinca, a nakon tri mjeseca praćenja njihova rada fontane bi trebale dobiti uporabnu dozvolu.

Voditelj projekta arhitekt Ivan Valek rekao je da će preko tih fontana Zagreb biti prepoznat u svijetu te ocijenio kako će njihovom izgradnjom ‘zaživjeti taj prostor, pojavit će se trgovi gdje će se održavati više manifestacija, a tijekom zime bit će omogućeno i klizanje‘.

19. travanj 2024 04:23