Hrvatska
StoryEditor

Ćorić: Ekonomija treba ovisiti o privatnom sektoru

12. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

"Stanje političke nestabilnosti nije dugoročno održivo, no bitno je da funkcionira privatni sektor. Neka ekonomija treba ovisiti o privatnom sektoru. Situacija u kojoj Vlada ne radi u punini svoj posao nije posebno dramatična. I to ukazuje na pozitivnu činjenicu, a to je da Hrvatska postaje svjesna toga da privatnici guraju ekonomiju naprijed", kazao je jutros Tomislav Ćorić iz HDZ-ovog Odbora za financije na N1 televiziji.

Ustvrdio je kako je Hrvatska godinama vodila promašenu ekonomsku politiku. Program koji je rađen s Ifo institutom temelji se, kaže, na iskorištavanju onoga što smo već imali, ali nismo koristili.  Dodaje da se to odnosi na reforme u u poljoprivredi, digitalizaciju, reformu obrazovanja, povećanje efikanosti javne uprave, poboljšanje poslovne klime...

"Sve su to smjerovi u kojima ćemo svojim programom ići. Istina je da prvih pet, šest mjeseci nije došlo do izražaja ono što smo radili, ali svjesni ste kompleksnosti kroz koju smo prošli, i vjerujem da će to birači prepoznati", smatra Ćorić.

Najavio je da će se inzistirati da se postavi ‘vremenski horizont‘ za ciljeve - od četiri godine i dulje. "To će se na kraju sigurno pozdraviti", uvjeren je Ćorić.

 

18. travanj 2024 17:37