Hrvatska
StoryEditor

‘Da Bauk nije sredio popise izlaznosti bi bila 15, a ne 20 posto‘

18. Travanj 2013.
Piše:
liderhrt

Vlada je odlučila da će država sanirati dugove 25 zdravstvenih ustanova kojih su osnivači jedinice područne (regionalne) samouprave, u ukupnom iznosu nešto većem od 1,133 milijarde kuna.

Novcem iz državnog proračuna tako će se sanirati opće županijske bolnice u Našicama, Pakracu, Požegi, Vukovaru, Vinkovcima, Opća bolnica Šibensko-kninske županije, Županijska bolnica Čakovec, 12 općih bolnica (Dubrovnik, Karlovac, Nova Gradiška, Pula, Varaždin, Virovitica, Zabok, Zadar, Hrvatski ponos Knin, Dr. Tomislav Bardek Koprivnica, Dr. Ivo Pedišić Sisak, Dr. Josip Benčević Slavonski Brod), Bolnica za plućne bolesti i tbc Klenovnik, Specijalna bolnica za kronične bolesti Novi Marof, Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice te Dom zdravlja Gospić i Doma zdravlja Petrinja.

U postupak sanacije ulaze obveze i potraživanja zdravstvenih ustanova utvrđeni do kraja prošle godine, a jedinice lokalne samouprave odriču se svih osnivačkih prava tijekom provedbe sanacije i dvije godine nakon njenog završetka.

Vlada je dala i suglasnost Općini Dekanovec za dizanje kredita u iznosu od 1,1 milijun kuna (rok otplate od 8 godina) za financiranje projekta Kapitalne investicije - Sanacija prometnica do rijeke Mure te Gradu Benkovcu za kredit od 2,1 milijun kuna (rok otplate kredita od 7 godina, uz poček od godinu dana) za financiranje izgradnje infrastrukture u Poslovnoj zoni Sopot.

Otvarajući današnju sjednicu Vlade, premijer Zoran Milanović je čestitao ministru uprave Arsenu Bauku na tome što je sredio biračke popise jer, kako je rekao, inače bi izlaznost na nedjeljnim izborima zastupnika u Europski parlament bila 15, a ne 20 posto.Radom i rezultatima, a ne poziranjem, trebamo uvjeriti građane da zaslužujemo njihovo povjerenje, rekao je premijer te naglasio da su u procesu realizacije brojni projekti, a prepreka u Hrvatskoj, dodao je, ima kao i u svakoj zapadnoj državi. Ni više, ni manje, a bit će ih sve manje, ustvrdio je.

20. travanj 2024 16:32