Hrvatska
StoryEditor

Državna administracija lani smanjena za tek 159 osoba

18. Veljača 2013.

Smanjenje administracije ovisi i o pregovorima sa sindikatima koji su vrlo kruti i ne možemo se baš pohvaliti uspjesima u pregovorima, s druge strane sindikati u državnim i javnih službama optužuju Vladu za smanjenje plaća i ostalog, što jednostavno nije istina, rekao je danas u Varaždinu ministar financija Slavko Linić komentirajući podatak kako je u protekloj godini državna administracija smanjena za samo 159 osoba.

Odgovarajući na novinarska pitanja nakon skupa u Varaždinu o prijedlogu zakona o porezu na nekretnine, Linić je istaknuo kako je puno veći problem od broja zaposlenih u državnim i javnim službama njihova starosna struktura.

Upozorio je kako nemamo dovoljno kvalitetnog kadra koji bi Hrvatsku kvalitetno zastupao u tijelima Europske unije. Trebamo kadrove koji znaju propise Europske unije, strane jezike i to trenutno predstavlja veliki problem, mišljenja je Linić.

Što se tiče samog Ministarstva financija Linić je istaknuo da su se držali zadanog plana za 2012. godinu i da nemaju prekoračenja jer su ‘srezani‘ troškovi s pozicije prekovremenih sati i ugovora o djelu.

U Ministarstvu financija ostali smo samo na broju zaposlenih. S druge strane vidljiva je veća efikasnost u naplati poreza i svih ostalih državnih potraživanja. Također, tu su i potpune promjene vezane za odnose prema gospodarstvu, promjene u aktivnom učešću u konsolidaciji privatnog sektora, ali i načinu naplate poreza, zaključio je Linić.

24. travanj 2024 12:57