Hrvatska
StoryEditor

Fiskalizacija spasila turističke prihode

06. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Ministarstvo turizma danas je objavilo kako su ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane, te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja u prvih šest mjeseci 2013. godine porasli 6,6 posto.

Točnije, iznosili su 9,24 milijardi kuna, kako pokazuju financijski podaci Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave.

Gledajući po kategorijama, ukupno je u spomenutom periodu ostvareno 3,57 milijarde prihoda (porast od 1,1 posto) u djelatnosti pružanja smještaja u hotelima i sličnim objektima, 1,75 milijardi kuna (porast od 23 posto) u djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, te 1,58 milijarde kuna (porast od 22 posto) u djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

Ovi podaci ipak pokazuju kako je za najveći dio rasta prihoda gotovo sigurno zaslužna Linićeva fiskalizacija, budući da je nesrazmjer rasta prihoda od prodaje hrane i pića, u odnosu na rast prihoda od pružanja smještaja uistinu ogroman.

Ministar turizma Darko Lorencin, koji je danas posjetio Nacionalni park Paklenica, iznio je novinarima i ove podatke koji su, kako je kazao, vrlo važan pokazatelj tijeka turističke sezone.

18. travanj 2024 08:47