Hrvatska
StoryEditor

Hrana neće pojeftiniti nakon ulaska u EU

11. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

U prošlotjednom Fight Clubu zapitali smo se hoće li hrana pojeftiniti nakon ulaska u EU. Čak 83 posto čitatelja smatra kako neće doći do pomaka u cijenama.

Nakon ulaska u EU ukidaju se određene carine koje na pojedine proizvode iznose i do 30 posto, što bi trebalo utjecati i na cijenu hrane, dok s druge strane na cijenu utječu i razni čimbenici poput klimatskih prilika i poljoprivredne politike koji su često nepredvidivi. S obzirom na sve lošiji standard hrvatskih građana, pitanje kretanja cijene hrane tema je koja se tiče svih te se svi nadamo kako će s ‘otvaranjem vrata‘ doći do pojeftinjenja proizvoda te zadržavanja kvalitete.

Mato Brlošić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore rekao je kako bi trebalo doći do uvođenja reda na tržištu jer će ipak konkurencija učiniti svoje, ali bi sukladno tome i neki proizvodi trebali pojeftiniti te tako zauzeo stav da će hrana pojeftiniti nakon ulaska u EU.

Stipan Bilić, direktor udruženja hrvatskih konditora Kondin rekao je kako vjeruje da, u prvo vrijeme, zbog ulaska u EU ni kod nas neće doći do većih promjena u razini cijena te odnio pobjedu u prošlotjednom Fight Clubu s 83 posto glasova čitatelja.

17. travanj 2024 20:42