Hrvatska
StoryEditor

Kasne plaće i u državnoj upravi

15. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Dio zaposlenih u državnoj upravi još uvijek nije dobio plaće za prosinac, što je kašnjenje u odnosu na dosadašnju praksu, kad su plaće isplaćivane najkasnije koji dan nakon petog u mjesecu.

Kako piše Novi list, razlog nije, kako je to bio u dosadašnjim slučajevima, taj što tijela državne uprave u kojima rade nisu ušla u Centralni obračun plaća. Naime, plaće ovaj puta nisu dobili ni oni službenici koji su zaposleni po ministarstvima koja su odavno ispoštivala zadane obveze, predala podatke za sve svoje zaposlene i već mjesecima isplaćuju plaće preko COP-a.

Ministarstvo financija na upit zašto još nisu isplaćene plaće po pojedinim ministarstvima, a naši izvori tvrde da je tako i u dijelu Ministarstva financija, upućuje na svako ministarstvo pojedinačno. 

Tvrde da je novac za prosinačke plaće koje se isplaćuju ovog mjeseca osiguran, te da ih riznica automatski isplaćuje čim dobije valjan nalog za to.

Plaće primjerice nisu bile isplaćene do jučer ni na sudovima, državnim odvjetništvima, pa i samom Ministarstvu pravosuđa. No, u tom ministarstvu ističu kako s isplatom plaća za siječanj njihovi korisnici ulaze u COP, ali se istovremeno u taj sustav implementira i novi obrazac JOPPD, ali uvjeravaju kako će sve plaće biti isplaćene do 15. siječnja.

25. travanj 2024 17:04