Hrvatska
StoryEditor

Kovačević: Nije istina da je inspekcija ušla tek uz pomoć policije

22. Ožujak 2013.

Predsjednik uprave Janafa d.d. Dragan Kovačević potvrdio je da su djelatnici Ministarstva financija u tvrtki i da će ondje obavljati financijski nadzor još dva dana, kao i u drugim javnim poduzećima.

Kovačević je za Hrvatski radio opovrgnuo da su u Janaf uspjeli ući tek uz intervenciju policije.

U prostorije Janafa djelatnici Ministarstva financija ušli su u pratnji dvojice krim policajaca u civilu koji su, kako je Hini večeras potvrdila glasnogovornica Ravnateljstva policije, Jelena Bikić, došli kako bi spriječili eventualno kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Naime, djelatnici Ministarstva financija su jučer došli u proračunski nadzor u Janafa, ali im nije omogućen ulaz pa su o tome obavijestili policiju koja je danas s njima ušla u prostorije te državne tvrtke.

Iz Janafa d.d. su sinoć, pak, priopćili kako ta tvrtka, ‘kao i svaki drugi gospodarski subjekt u Republici Hrvatskoj podliježe pod inspekcijski nadzor različitih institucija i agencija prema propisima RH, pa tako i financijskom nadzoru‘.

Dodaju kako se u ‘Janafu d.d. trenutno provodi, kao i u ostalim tvrtkama, financijskim nadzor od strane službenika Ministarstva financija‘.

-S obzirom da je jedan uobičajeni nadzor dobio ispolitizirani karakter, ističemo kako Janaf d.d. nije nikada sprječavao bilo koju inspekciju u njezinom radu, ali je tražio pojašnjenja postupka radi zaštite vlasnika i dioničara- ističe se u priopćenju.

-Janaf je dioničko društvo koje kotira na Zagrebačkoj burzi te podliježe Zakonu o tržištu kapitala, i mora štiti kako većinskog, tako i manjinske dioničare. Stoga će Uprava Janafa, unatoč različitim pritiscima, i dalje nastojati biti jedna od najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj-navodi voditeljica Korporativnik komunikacija Janafa, Michaela Julijana Vranješ.

20. travanj 2024 13:17