Hrvatska
StoryEditor

Lideru svibanjsko priopćenje s figom u džepu

18. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

U novom broju Lidera izašao je tekst o mogućoj odgodi privatizacije Croatia osiguranja, koju smo provjeravali na svim relevantnim adresama. No, put novinara do informacije ponekad je u koliziji s onim kojim putuje interes.

Još u vrijeme pisanja teksta o (ne)prodaji Croatia osiguranja pokušali smo odgonetnuti kakvi interesi stoje iza silnih špekulacija i informacija u koalicijskim i financijskim krugovima.

Interesi su toliko zgusnuti i ispremreženi da ih medijski um teško može poloviti i svrstati u kućice. Kako će cijela privatizacijska stvar završiti još se ne može znati. No, činjenica je da je Vlada brzo i jednostavno mogla prekinuti nagađanja, primjerice tako da je samo dan prije sjednice Vlade na kojoj se donosi odluka o nastavku privatizacije, odgovorila na Liderov upit čistom informacijom.

Umjesto informacije kako je na dnevnome redu Vlade upravo nastavak privatizacije CO (i HPB-a), pozvali su se na staro svibanjsko priopćenje prema kojem je cijeli posao još u duboko tajnoj fazi. Odgovor je utoliko čudniji što je dnevni red sjednice prošao sve ‘testne‘ korake pa za izostanak informacije o tome doista nije bilo razloga. Valjda.

26. travanj 2024 01:44