Hrvatska
StoryEditor

Lipanj u Istri katastrofalan zbog nepripremljenosti viznog sustava

17. Lipanj 2013.

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera (SIK) Bruno Bulić na današnjoj je konferenciji za novinstvo ocijenio da je lipanj u turističkom smislu, po dosadašnjim podacima ključnih hotelskih tvrtki u Istri, ‘izuzetno loš ili gotovo katastrofalan‘ a da je, uz objektivne razloge, poput rasporeda praznika ili lošeg vremena, ključni razlog znatno manji dolazak ruskih i ukrajinskih turista zbog nepripremljenosti viznog sustava.

Rusi i Ukrajinci su najbolji dnevni potrošači koji troše i do 100 eura dnevno te ostaju do 40 posto dulje od turista iz drugih zemalja, a u istarskim hotelskim kućama očekuju i do 50 posto manji dolazak ruskih i ukrajinskih turista ove sezone, naveo je Bulić.

Krivci su u Ministarstvu turizma i Ministarstvu vanjskih i europskih poslova koji nisu ništa učinili da se umanji šteta od uvođenja viza za građane tih zemalja, smatra Bulić. Samo su trebali kopirati rješenja drugih turističkih država, rekao je Bulić ustvrdivši da su u ‘tim ministarstvima neradnici i politikanti‘. Po njegovom mišljenju, ‘Ministarstvo turizma je u stručnom pogledu u izuzetno velikim teškoćama‘.

Predsjednik SIK-a smatra da će loš rezultat u lipnju biti jako teško nadoknaditi tijekom ove sezone.

28. svibanj 2022 15:06