Hrvatska
StoryEditor

Milanović pozvao Karamarka da stavi karte na stol

16. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Premijer Zoran Milanović nazočio je otvaranju nove tvornice Atlantic grupe Emila Tedeschija u Novoj Gradišci te je tom prigodom progovorio o prosvjedima ispred vlastitog stana, susretu s Antom Gotovinom te ostavkom ministra Siniše Hajdaša Dončića

Ipak, premijer se nije mogao suzdržati i ne prokomentirati izjavu šefa HDZ-a Tomislava Karamarka kako će  SDP napadati njega osobno.

- Imam posao, odgovornost, rezultati će se vidjeti. Karamarko mora izaći iz sjene predsjednice ako želi biti premijer, jer predsjednica govori o stvarima za koje nije nadležna. Idemo razgovarati, ja nemam vremena za svađu. Ja ću se prilagoditi, da vidim tog čovjeka, što misli o političkoj ekonomiji, porezima, ustroju države, Europskom vijeću, europskom semestru, svim stvarima koje čine posao predsjednika vlade. Pozivam protukandidata na debatu. Ako se netko naziva šefom opozicije, onda će on možda biti u poziciji da radi taj posao, dakle - karte na stol, rekao je Milanović javlja HRT.

Milanović je potvrdio kako je za investiciju Atlantic Grupe znao od samog početka te da je bio uključen koliko je mogao biti kao premijer.

- Ovo što je rekao predsjednik Uprave da Hrvatska ima dobre zakone, da onaj koji ima jasnu viziju, jasan plan što hoće, može taj posao realizirati, to je jako lijepo čuti i to je istina. Istina je i da još moramo raditi na poboljšanju poslovne klime te na smanjivanju birokracije i pred time neću zatvarati oči. Atlantic Grupa je uspješna jer su natprosječno uporni, organizirani i iskusni, ali nisu svi takvi. Dakle, u Hrvatskoj šansu moraju imati i uvjetno rečeno slabiji, a opet zainteresirani za posao. Zato je to kontinuirani zadatak svake hrvatske vlasti, rekao je premijer.

Druženje s generalom Gotovinom nije želio komentirati poručivši da slobodno vrijeme može iskoristiti kako želi. S braniteljima koji su prosvjedovali ispred stana bi se suočio da je bio doma, baš kao što su zbog Varšavske dolazili ispred sjedišta SDP-a. "Da su me ljudi zvali, da sam bio tamo, pojavio bi se", kazao je Milanović, piše Jutarnji list.

Na pitanje o ostavci ministra Siniše Hajdaš Dončića, Milanović je kazao kako se od monetizacije javnog duga nije odustalo.

- Ovdje se radi o smanjenju javnog duga. Ako je netko u Hrvatskoj protiv toga, neka digne dva prsta. To je dobra stvar za Hrvatsku, mi se moramo izvući iz ralja kamata koje nas, ne ubijaju, ali oštećuju. Treba ići u monetizaciju javnog duga, tu su autoceste, ali i neka druga hrvatska imovina. Netko je uspio uvjeriti građane da se pokušava rasprodati hvratska imovina, autoceste koje će biti naše za 25 godina, jer to sada pravno nisu. Netko je na galamu, štiteći interese hrvatskih cestara, uspio napraviti pokret koji je štetan za Hrvatsku.

20. travanj 2024 09:10