Hrvatska
StoryEditor

Ministarstvo gospodarstva pokreće portal i aplikaciju za praćenje cijena goriva

12. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Ministarstvo gospodarstvo, u cilju dodatne zaštite potrošača, pokreće portal i aplikaciju za sve vrste mobilnih uređaja o cijenama motornih goriva na svim prodajnim mjestima u Hrvatskoj, priopćili su danas iz tog ministarstva.

- Energetski subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo naftnim derivatima i/ili ukapljenim naftnim plinom, od 15. veljače 2015. godine dužni su svaku promjenu maloprodajne cijene naftnih derivata i/ili biogoriva dostaviti Ministarstvu gospodarstva. Cijene će se objavljivati na posebnom portalu Ministarstva gospodarstva i aplikaciji za mobilne uređaje, gdje će se biti dostupan popis postaja s najnižim cijenama motornih goriva na tržištu. Portal i aplikacija će prepoznavati i geolokaciju te davati točnu informaciju o cijenama goriva, udaljenosti od korisnika, kao i druge važne informacije za vozače. Također, putem aplikacije i portala potrošači će moći prijaviti sve uočene nepravilnosti u cijenama motornih goriva- stoji u priopćenju.

Uz dodatno povećanje prava i zaštitu potrošača te novu uslugu vozačima, u ministarstvu žele potaknuti i tržišno natjecanje među trgovcima motornim gorivima, poručuju. Aplikacija će biti besplatna za korisnike svih vrsta mobilnih uređaja i operativnih sustava.

25. travanj 2024 22:39