Hrvatska
StoryEditor

Niko Kovač griješio u premijerovu stilu

28. Lipanj 2014.

Kad su se u utorak stišale navijačke strasti, nogometni taktičari počinju otkrivati detalje zbog kojih nismo prošli ‘strašni Meksiko’.

A meni se čini da je odgovor širi od nogometa. Jednostavno, riječ je o pogrešnom izboru. Niko Kovač nakon Bilića i Štimca nastavlja izbornički niz trenerskih početnika. (Ni on) nije imao dovoljno znanja i iskustva za izborničko mjesto (osim za pobjede protiv Islanda ili Kameruna) i nije se snašao, baš kao i Zoran Milanović na mjestu premijera. I obojica su napravili slične pogreške. Nepotisti su koji guraju svoju braću mimo bratskih mogućnosti - Zoran pokušava krišom podržati sumnjive Krešine poslovne pothvate, a Niko je postavio kraj sebe na klupu još jednog trenerskog početnika, Roberta. Milanović godinama drži daleko od svake važnije funkcije sposobne poput samozatajnog Picule, a Kovač nije dopustio svom najboljem igraču Rakitiću ni da se približi protivničkom golu. S druge strane, Milanović ima dosta nesposobnih ministara poput Marasa, Bauka..., a Kovač je forsirao jednako loše Pranjiće i Pletikose...

Obojica također stalno mijenjaju ekipu - Milanović je posmjenjivao već osam ministara, a Kovač ni jednu utakmicu nije počeo s istim sastavom. Zato u Vladi ostaju neiskorišteni rijetki sposobni poput Klisovića, a u reprezentaciji su ostale izgubljene zvijezde poput Modrića i Mandžukića. No nije svijet propao. Za početak, trebalo bi promijeniti izbornike. Milanovića jer je nesposoban, a Kovačima bi trebalo dati priliku da se najprije dokažu u jačim klubovima.

16. travanj 2024 16:46