Hrvatska
StoryEditor

Osim Bandića, Ljubičića i Pripuza, navodno uhićeni i direktori Čistoće i Gradske plinare

20. Listopad 2014.
Piše:
liderhrt

Nakon što su noć proveli u PNUSKOK-ovim prostorijama na Oranicama, danas bi pred suca istrage trebali izaći zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, direktor ZET-a Ivan Tolić i predsjednik Uprave CIOS-a Petar Pripuz. Oni su s još 15 osoba jučer uhićeni zbog sumnje u više kaznenih djela na štetu grada. Pretraženi su im stanovi i službene prostorije.

Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik potvrdio je da je pretres Bandićeva stana trajao gotovo sedam sati. Istovremeno, pretraživane su i kuće Pripuza i Ljubičića na Pantovčaku, a jutarnjim satima pretres se odvija u CIOS-u.

Za Krsnika je indikativno indikativno to što su se ova uhićenja poklopila s početkom suđenja Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču. Ovim se želi skrenuti pažnja javnosti s jednog velikog i prevažnog usđenja koje se vodi u Njemačkoj, izjavio je Krsnik. Naglasio je i da će tražiti od USKOK-a da definira što je u istragama nejavno, a što tajno, jer, kaže, kad im to odgovara - dijele informacije s novinarima. 

Ljubičićev odvjetnik Veljko Miljević ranije je potvrdio da njegova branjenika terete za kršenje propisa u javnoj nabavi i nezakonito zapošljavanje u Holdingu.

U Gradsko poglavarstvo istražitelji navodno već mjesecima dolaze po raznu dokumentaciju.

Pozivajući se na neslužbene izvore Jutarnji list javlja da su među ukupno 19 uhićenih pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, član Uprave holdinga i direktor ZET-a Ivan Tolić, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, direktor Čistoće Miljenko Benko, direktor Gradske plinare Ante Dodig, glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, referent za javnu nabavu Zagrebačkoga holdinga Filip Čulo, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović i zamjenica pročelnice Ureda za imovinsko-prave poslove Ines Bralić.

16. travanj 2024 17:30