Hrvatska
StoryEditor

Pad broja zaposlenih u industriji

31. Prosinac 2015.

Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji bio je u studenom 0,1 posto manji u odnosu na listopad, dok je u usporedbi s brojem zaposlenih u studenom prošle godine smanjen za 0,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Usporedo sa smanjenjem broja zaposlenih na godišnjoj razini, u prvih jedanaest mjeseci ove godine proizvodnost rada u hrvatskoj industriji porasla je za 3,3 posto prema istom lanjskom razdoblju.

Statistički podaci prema djelatnostima pokazuju da je u studenom na mjesečnoj razini broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji bio manji za 0,1 posto, a u rudarstvu i vađenju smanjen je za 1,1 posto.

U opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji broj zaposlenih je veći za 0,4 posto.Na međugodišnjoj razini, u prerađivačkoj je industriji, koja zapošljava 90,82 posto svih zaposlenih u industriji, u studenom bilo 0,1 posto više zaposlenih.

Broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju istodobno je smanjen za 8,2 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 1,7 posto.

Podaci o proizvodnosti rada pokazuju, pak, da je u prvih jedanaest mjeseci ove godine, u odnosu isto lanjsko razdoblje, proizvodnost rada u prerađivačkoj industriji porasla za 3,9 posto.

Proizvodnost u rudarstvu i vađenju povećana je za 11,2 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji pala za 3,1 posto.

18. travanj 2024 05:21