Hrvatska
StoryEditor

Porezna najavljuje pojačan nadzor fiskalizacije, a posebice na Jadranu

06. Srpanj 2015.

Porezna uprava najavila je danas kako će se do 15. rujna provoditi pojačani nadzor fiskalizacije kod svih poreznih obveznika koji posluju s gotovinom u cijeloj zemlji, a posebno na jadranskoj obali te na značajnijim manifestacijama, poput mnogobrojnih festivala koji se tijekom turističke sezone održavaju duž obale.

Nadzorom će, najavljuju iz Porezne, biti obuhvaćeni prije svega neuredni porezni obveznici, odnosno porezni obveznici koji prema podacima iz sustava fiskalizacije koje Porezna uprava prati za svakog poreznog obveznika na dnevnoj razini imaju značajnija odstupanja u dnevnom prometu, storniraju račune, u vrijeme održavanja značajnijih manifestacija iskazuju isti ili neznatno veći promet, imaju evidentirane dugove ili su rizični prema drugim parametrima.

Navode i kako je u razdoblju od 15. do 30. lipnja ove godine obavljeno 625 nadzora, pri čemu su kod 24 posto poreznih obveznika utvrđene nepravilnosti po osnovu Zakona o fiskalizaciji.

Kod 7 posto nadziranih poreznih obveznika pritom su izrečene mjere privremene zabrane obavljanja djelatnosti zbog neizdavanja računa i neplaćanja iskazanih poreznih obveza u ostavljenom roku.

U proteklom razdoblju Porezna uprava je pratila i nadzirala i značajnije manifestacije, poput IN music festivala u Zagrebu, The Garden festivala u Tisnom i Đakovačkih vezova.

Do kraja srpnja, pak, Porezna uprava, u koordiniranim akcijama s Carinskom upravom, planira pratiti i nadzirati i ostala značajnija događanja, posebno festivale na kojima se okuplja veliki broj mladih stranih i domaćih posjetitelja.

Odnosi se to i na najveći, festival Ultra Europe, koji se održava u Splitu te na Hvaru i Braču od 9. do 15. srpnja, a na kojem se očekuje 100 tisuća posjetitelja.

Također, na popisu poreznika su i Seasplash festival u Puli (16. do 19. srpnja), Fresh Island (15. do 17. srpnja) i Croatia Rocks Festival na Zrću (19. do 23. srpnja), Jazine Open Air (17. srpnja) i Teraneo Summer Break u Zadru (14. srpnja), OFF Festival u Šibeniku (16. do 18. srpnja), SunceBeat 6 u Tisnom (22. do 29. srpnja), Voi‘Sa u Supetru (30. srpnja do 1. kolovoza), i dr.

18. travanj 2024 09:40