Hrvatska
StoryEditor

Prvo se moraju rješiti imovinsko-pravni odnosi plinske mreže

17. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

U Ministarstvu gospodarstva u toku je radni sastank vezan uz obustavu plina u Južnoj industrijskoj zoni Sisak. Iz Ministarstva saznajemo kako do isporuke plina neće doći barem još dva mjeseca.

Pomoćnik ministra gospodarstva, Alen Leverić naglasio je neriješenu situaciju imovinsko- pravnih odnosa plinske mreže kao prvi problem kojeg se mora riješiti da bi se krenulo s konkretnim mjerama. Dok se ne riješi problem oko prava služnosti i prava korištenja plinske mreže između CMC-a i ostalih tvrtki, ne može se započeti s radovima. Iz Ministarstva se nadaju da će ovaj problem biti riješen kroz tjedan dana.

Tek nakon što se tu postigne dogovor krenut će se u konkretne mjere tako što će Plinacro s HEP toplinarstvom prespajati određene cijevi da bi se što prije omogućila opskrba plina. Leverić smatra kako bi, kada nastupi ova faza, tvrtke mogle dobiti plin kroz 60 dana. Na sastanku sudjeluju Plinacro, Prirodni plin HEP toplinarstvo, MONTOGIM- Plinara, CMC Sisak, Grad Sisak i županija, predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta.

Od jučer Južna zona Siska je ostala bez plina zbog problema propusnosti na 100-tinjak mjesta. Radi sigurnosti građana plin je zatvoren. Iz Ministarstva naglašavaju kako su neke tvrtke pronašle i alternativne načine koji im omogućavaju nastavak rada. Samim time naglašavaju kako ozbiljne probleme u proizvodnji zbog obustave plina ima 7, a ne 27 tvrtki. Radnici i tvrtke za sada mogu sigurno očekivati da zbog ovog problema proizvodnje neće biti barem još dva mjeseca.

19. travanj 2024 15:16