Hrvatska
StoryEditor

Pulska Arena ruši rekorde posjećenosti

11. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Prema podacima Arheološkog muzeja Istre ove godine do kraja srpnja najpoznatiji pulski spomenik, Arenu, posjetilo je čak 162.125 posjetitelja, šest posto više nego prošle godine, piše Glasistre.hr.

Samo prošlog mjeseca amfiteatar su posjetila 70.123 posjetitelja. S obzirom na to da je lanjskog srpnja posjetitelja bilo 62.907, riječ je o povećanju broja posjetitelja za 11 posto. Znamo li da ulaznica za Arenu košta 40 kuna za odrasle, a 20 za studente i učenike, profit koji je ostvaren samo od ovog spomenika nije zanemariv. Za što je namijenjen i hoće li se novac vratiti Areni ravnatelj muzeja Darko Komša za Glas Istre kaže kaže da se sav novac koji se dobije od ulaznica vraća Areni te je ona jedan od rijetkih spomenika u Hrvatskoj koji sam sebe financira.

- Prije nekoliko godina digli smo cijenu ulaznice što nam je omogućilo veće investicije. Prikupljenim sredstvima plaćaju se svi radovi koji su na Areni i oko nje potrebni - od radova na struji, vođenja dokumentacije, zaštitnih radova i službe osiguranja pa sve do promocije u koju sve više ulažemo, kaže Komšo.

25. travanj 2024 14:23