Hrvatska
StoryEditor

Pusić o Kovačevićevu položaju u Janafu

23. Veljača 2013.
Piše:
liderhrt

Uoči sjednice Središnjeg odbora HNS-a potpredsjednica stranke i Vlade Vesna Pusić izjavila je, odgovarajući na novinarski upit postoji li sukob u koaliciji, kako sukoba nema te da oni, kao koalicijski partneri, ovise jedni o drugima, ‘naša je odgovornost zajednička i ova zemlja je naša zajednička odgovornost.

Na Središnjem odboru pojavio se i Radimir Čačić s kojim se Vesna Pusić vješto mimoilazila.

Uoči sjednice Pusić je ustvrdila da koalicijski partneri imaju pravo na različito mišljenje te da se uopće ne sukobljavaju s koalicijskim partnerom, nego da povremeno imaju drugačija mišljenja od onih što pojedini ministar iznese, katkad HNS-ov, katkad koalicijskih partnera, ali da što se tiče sukoba ‘nisam vidjela da koalicija tako dobro funkcionira kao naša‘.

-No, da ćemo imati svoju glavu i mišljenje, kao što i imamo koalicijskog partnera koji ima svoju glavu i mišljenje i da ćemo o tome uvijek moći razgovarati, to je sigurno- kazala je Pusić ustvrdivši kako je to dobro za koaliciju i zemlju.

Upitana može li doći do situacije u kojoj će koalicijski partner (SDP) smatrati da su dvije glave sa različitim mišljenjem previše, Pusić je odgovorila da takva mogućnost nije ‘niti blizu‘.

Mi kao koalicijski partneri ovisimo jedni o drugima, naša je odgovornost zajednička i ova zemlja je naša zajednička odgovornost, poručila je.

Odgovarajući na pitanje hoće li ekonomski strateg HNS-a Dragan Kovačević otići s mjesta predsjednika Uprave JANAF-a, Pusić je rekla da ništa o tome ne zna.

-Apsolutno ne vidim zašto bi se to dogodilo- dodala je Pusić.

Na upit stoji li iza Kovačevića, Pusić je rekla da ne vidi u čemu je problem.

-Čovjek je govorio o nekim temama o kojima raspravljamo inače i unutar vlade i pojedinačno i dalje ćemo raspravljati i sigurno čemo naći najprimjerenije rješenje, shodno uvjetima u kojima se Hrvatska nalazi- kazala je.

Na novinarsko pitanje je li Kovačevićev istup bio koordiniran sa strankom Pusić je odgovorila da ne vidi da je to od bilo kakve važnosti, niti ima uopće dimenziju što znači koordinirani nastup. "

-Ako čovjek kaže svoje mišljenje to je standard- ustvrdila je Pusić.Potpredsjednica stranke i kandidatkinja za predsjednicu HNS-a, Vesna Pusić odgovarajući na novinarski upit rekla je kako ne zna hoće li biti jedina kandidatkinja za tu dužnost i da postoje različiti modeli kandidiranja za tu funkciju. Ta je mogućnost svakome otvorena, za sada nisam čula najave mogućih drugih kandidata, ali moguće je, dodala je Pusić.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štomar najavio je da će Središnji odbor na dnevnom redu imati pripreme za lokalne i regionalne izbore te za Europski parlament kao i za Sabor stranke koji će se održati za mjesec dana.

Na sjednici Središnjeg odbora, kako se očekuje, odlučivati će se o prijedlogu kandidature potpredsjednice HNS-a Vesne Pusić za predsjednicu stranke

25. travanj 2024 03:23