Hrvatska
StoryEditor

Radovi na Zračnoj luci Zagreb idu bolje od planiranog

23. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zagrebački župan Stjepan Kožić izrazili su zadovoljstvo napretkom radova na izgradnji terminala Međunarodne zračne luke Zagreb

Zadovoljstvo ne čudi obzirom da radovi napreduju dva i pol mjeseca brže od predviđenog, te ne postoji bojazan da Međunarodna zračna luka Zagreb neće biti gotova u dogovorenom roku. 

Prije samog razgledavanja prezentirano je do sada napravljeno, a trenutno se postavlja krov na novu zgradu. Ministar Siniša Hajdaš Dončić iznimno je zadovoljan viđenim.

- Ovakvi projekti se pripremaju dvije do tri godine, te oni sada idu bolje nego što je planirano. Rokovi nisu nikad bili u pitanju, a drago mi je čuti da se koriste usluge hrvatskih tvrtki i domaći materijal – rekao je ministar Hajdaš Dončić.

Prilikom obilaska zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek istaknula je da je ovakav novi aerodrom potreban gradu.

- Zagreb postaje sve posjećeniji turistički grad i ono što je bitno da imamo respektabilan aerodrom koji će moći primiti veliki broj putnika. Drago mi je da su domaće tvrtke u igri i da sve ide bolje nego što je planirano – dodala je Švaljek.

Planirano dobivanje uporabne dozvole je u prosincu 2016. godine, a u Upravi MZLZ ističu da su iznimno zadovoljni postignutim. David Gabelica, član Uprave istaknuo je da su morali malo revidirati inicijalni plan oko povećanja broja putnika.

- Prošle godine imali smo rast od 5,7 posto, a ove godine bit će 11 posto. Time ćemo ostvariti planirani rast od po osam posto za prve dvije godine.

Obilazak Zračne luke imao je i malu svečanu notu. Naime, ministar Hajdaš Dončić darovao je buket cvijeća zamjenici zagrebačkog gradonačelnika Sandri Švaljek koja danas ima rođendan.

20. travanj 2024 18:08