Hrvatska
StoryEditor

Sjedište Istre Pazin ili Pula?

16. Siječanj 2013.

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić (IDS) izjavio je jučer kako ‘Pazin je i ostat će administrativno sjedište Istarske županije‘ i tako na zamolbu novinara komentirao najavu IDS-ovog saborskog zastupnika Valtera Boljunčića koji je u Sabor uputio prijedlog da Grad Pula bude administrativno sjedište Istarske županije.

‘Iako poštujem svačije mišljenje, još čvršće stojim iza svojega, a to je da će mi interesi Pazina i njegovih stanovnika biti uvijek najvažniji. Napravit ću sve što je u mojoj moći i zadržati status Pazina kao sjedišta naše županije‘, rekao je Krulčić. Kako je istaknuo, gubitkom tog statusa gospodarska slika Pazina, uz posljednji događaj- stečaj ‘Purisa‘ predstavlja dodatni udarac ne samo proračunu grada nego i gospodarstvu središnje Istre.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo najavom Valtera Boljunčića jer će se time, kako je rekao ‘ispraviti povijesna nepravda koja je nanesena Puli‘ no kako je rekao riječ je samo o simboličkom činu. Miletić ne želi da se Pazinu išta oduzme, ‘nek i dalje bude sjedište županijske skupštine i drugih institucija kao i danas‘ . Kako je rekao, njegova inicijativa o Puli kao županijskom sjedištu 2009. nije prihvaćena.

‘Nadam se da će sadašnja koalicijska vlast prepoznati i uvažiti mišljenje naših građana jer Pula to po svim ekonomskim pokazateljima i zaslužuje‘, zaključio je Miletić. Boris Miletić je potpredsjednik IDS-a, a Renato Krulčić član Predsjedništva stranke.

24. travanj 2024 15:12