Hrvatska
StoryEditor

Štrajk liječnika nastavlja se dok se ne utvrdi odgovornost za pritiske

21. Rujan 2013.
Piše:
liderhrt

Nastavlja se štrajk liječnika i medicinskih sestara nakon što ni danas, četvrti dan štrajka, sindikalni čelnici Ivica Babić i Anica Prašnjak nisu postigli dogovor s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem i približili stajališta za nastavak pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

Tema današnjeg sastanka ponovno nije bio sadržaj kolektivnog ugovora već navodni pritisci na štrajkaše, a posebno na predsjednika liječničkog sindikata Ivicu Babića, rekli su sindikalni čelnici novinarima nakon sastanka.

Sindikalni čelnici istakli su da se štrajk nastavlja dok se ne utvrdi odgovornost za pritiske na ostale štrajkaše u bolnicama, a tek nakon toga krenut će se u pokretanje socijalnog dijaloga i obnovu pregovora.

Babić je ponovio da im je cilj da kolektivni ugovor potpišu sindikati liječnika i medicinskih sestara, a ne netko treći na njihovu štetu. Zbog toga se i dogodio ovaj štrajk, istaknuo je.

Upitan je li danas zatražio ostavku ministra Ostojića, rekao je da je riječ o pogrešnoj interpretaciji njegovih riječi. Govorio je, kaže, o prijetnjama kojima su izvrgnuti šefovi u bolnicama, članovi njegova sindikata. Po Babićevim riječima, njima se prijetilo smjenama jer su sudjelovali u štrajku i nisu zabranjivali štrajk djelatnicima kojima su nadređeni.

19. travanj 2024 22:48