Hrvatska
StoryEditor

Za savjetnike u prodaji CO-a i HPB-a 40 mil. kuna, a nema se za ceste

05. Travanj 2013.
Piše:
liderhrt

Predsjednik HSS-a Branko Hrg na konferenciji za novinare u Rijeci osudio je predloženo proračunsko izdvajanje za savjetničke usluge pri privatizaciji Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke u rebalansu proračuna u ukupnom iznosu od 40 milijuna kuna.

Hrg je ocijenio da se tako prodaje preostala imovina hrvatske države. Istodobno, u rebalansu proračuna predlaže se smanjenje izdvajanja za zaštitu na radu, natapanje i održavanje cesta na županijskoj razini. Time će se, rekao je, dovesti u pitanje prometna povezanost u zemlji, pogotovo nakon ovakve zime i stanja u kojemu županijske uprave za ceste nemaju novca ni za redovito održavanje.

HSS se zauzima za smanjenje PDV-a na hranu na deset posto u sklopu izmjena zakona o PDV-u, rekao je predsjednik stranke. 

-Moramo se pripremiti na ulazak u Europsku uniju jer će građani odlaziti kupovati hranu u susjedne države i ondje ostavljati svoj novac, rekao je Hrg.

Na novinarski upit da komentira najave i demantije zabrane proizvodnje i prodaje prošeka, Hrg je rekao da su Ministarstvo poljoprivrede i ministar zbunjeni. Trebali bi djelovati unaprijed i pripremati se na događaje, a ne djelovati stihijski, zaključio je.

19. travanj 2024 16:57