Hrvatska
StoryEditor

Zagrebačka županija za širokopojasni internet izdvaja 1,35 milijuna kuna

29. Rujan 2015.

Zagrebačka županija s 1,35 milijuna kuna planira pomoći izradu pripremne dokumentacije za projekte razvoja širokopojasne infrastrukture za pristup internetu prihvatljive za financiranje iz EU fondova, za što se gradovi i općine mogu javiti na natječaj do 31. listopada.

Taj je natječaj Zagrebačka županija objavila ovih dana, a kako su izvijestili u utorak, dio je to izrade pripremne dokumentacije koja uključuje studiju izvodljivosti te nacrt i konačnu verziju plana razvoja širokopojasne infrastrukture. To je ujedno i prva faza županijskog programa razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima Zagrebačke županije u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, prihvatljiv za financiranje iz EU fondova.

Taj županijski program obuhvaća sve jedinice lokalne samouprave na području Zagrebačke županije, osim općine Bistra, a podijeljen je na šest projekata za koje su određeni nositelji - Velika Gorica, Ivanić-Grad, Vrbovec, Jastrebarsko, Sveta Nedelja i Zaprešić, s kojim će Županija ovaj tjedan potpisati i sporazum o suradnji.

Ovisno o indeksu razvijenosti kojem pripada pojedini grad ili općina, Županija će, kako navode, sufinancirati 80 ili 100 posto troškova izrade pripremne dokumentacije, a maksimalni iznos županijske potpore koju pojedina jedinica lokalne samouprave (JLS) može ostvariti je 250 tisuća kuna.

25. travanj 2024 12:54