Svijet
StoryEditor

Hrvatska ima sve preduvjete za bolje turističke rezultate na ruskom tržištu

20. Ožujak 2014.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u sklopu radnog posjeta Moskvi razgovarao sa zamjenicom ruskog ministra kulture nadležnom za turizam Allom Manilovom te su se složili da Hrvatska ima sve preduvjete za bolje turističke rezultate s ruskog tržišta.

Lorencin i Manilova razgovarali o konkretnim aktivnostima između Hrvatske i Rusije s ciljem uspostavljanja bolje i efikasnije međudržavne suradnje na području turizma, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

Ministar Lorencin naglasio je važnost ruskog tržišta za Hrvatsku s kojeg je do prošle godine zabilježen snažan rast turističkog prometa, a da se s uvođenjem viza te zbog nekih drugih okolnosti na ruskom turističkom tržištu moraju poduzimati dodatne mjere i aktivnosti kako bi Hrvatska privukla ruske turiste i bila konkurentnija destinacija na tom tržištu.

Zamjenica ministra Manilova kazala je da je Hrvatska kao turistička destinacija itekako zanimljiva na ruskom tržištu te smatra da najviše prostora za napredak ima u razdobljima pred i posezone.

Uvjerena je i da će tješnja suradnja dvije zemlje uvelike pridonjeti realizaciji zajedničkih interesa, dodavši i da Rusi najviše traže obiteljski odmor i zdravstveni turizam, te da im je izuzetno bitna topla dobrodošlica i usluge na ruskom jeziku.

Ministar Lorencin danas je u Moskvi razgovarao i sa zamjenikom predsjednika Uprave Sberbanke Sergejem Gorkovim o investicijskim mogućnostima u Hrvatskoj označivši ju i vrlo zanimljivim tržištem ne samo za ruske turiste nego i za investitore.

Pritom je spomenuo i projekt Kupara te da su za to interes iskazala i dva ruska investitora.

Gorkov se složio s ministrom da je Hrvatska vrlo zanimljiva ruskim turistima zbog sličnog jezika i kulture, ali i zbog ugodne klime te da po njegovom mišljenju Hrvatska uz pojačane aktivnosti svakako može konkurirati na tom tržištu destinacijama poput Turske.

Ministar turizma Lorencin danas završava svoj dvodnevni radni posjet Moskvi.

17. travanj 2024 12:37